Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem egészséges a tej?

Miért nem egészséges a tej?

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 14:43
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek zöld kezet adtam, mert sejtettem, hogy nem lesz egységes a válasz. Az, hogy a marha teje nem egészséges, a húsa meg igen, furcsa nekem. Az, hogy a tartósított tej nem egészséges, nem nagyon hiszem el, mivel hőkezeléssel tartósítják, mindenféle adalékok nélkül. Elvileg a legolcsóbb tejben sincs semmi más, csak ami kijött a tehénből, csak kiszedtek belőle némi zsírt.

Azért foglakoztat a téma, mert én személy szerint nem bírom meginni a tejet és nagyon kevés tejteméket eszem, semmilyen formában nem szeretem. Párom viszont rengeteg tejet iszik (a legolcsóbbat). És kicsit aggódom miatta, mert szerintem nem szabadna ennyit tejet inni. Mindenféle bőrbetegsége van, talán a tej miatt.

2013. szept. 25. 10:02
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

Igen, a tej nagyon látványosan tud hatni a bőrre. Képzeld el akkor belül mit csinál.. Azt mondják a kínaiak, hogy nedvesítő és hideg hatású anyag a tej. Mert ez kell amúgy a csecsemőknek, minden emlős esetében. Ezért fogyasztható a marha húsa, de a teje nem. A húshoz a húsevők alkalmazkodtak, a tej hatása teljesen más (a hús általában meleg vagy forró hatású, ahogy mondják, tehát még ellentéte is a tejnek, együtt különösképp nem jók egyébként).

Van aki tejérzékeny, és a marhahúst sem bírja, mert bizonyos fehérjék hasonlóak. Plusz a marhahús is relative nagy inzulinválaszt okoz bennünk, mondják hogy egészséges de.. én nem lennék nagy marhaevő.

2013. szept. 25. 10:10
 23/27 anonim ***** válasza:
A lányomnak is komoly ekcémás elváltozásai,illetve viszketési voltak,gyakran volt hasmenése. Mind bőr, mind légzőszervi,mind laktóz,glutén érzékenységre tesztelték. Minden negatív lett. Próbaképpen leállt a tej fogyasztásáról(tejtermékeket is ritkán eszik), néhány napon belül megszűnt először a hasmenése, aztán a bőr tünetei is. Ennek most már kb. fél éve. Azóta semmi panasza nincsen.De én is érzem,amikor több tejet iszom,h bizony görcsölget a hasam,bár látványos tüneteim nincsenek.
2013. szept. 25. 10:39
 24/27 anonim válasza:
0%

Különben is... Milyen evolúció meg milyen majom? Az embert az isten teremtette. Meg akkor nyilván a tejet is :)

Na és mi a helyzet a macskákkal? Ihatnak tejet? És az egerek ehetnek sajtot? :)

2013. szept. 25. 16:35
 25/27 anonim ***** válasza:
20%
A macskának is problémát okoz a tej, de ha egy egér sajtot eszik, ezt az egeret megeszi a macska, akkor mi is megehetjük a macskát. És ez rögtön nem tej, az olaszok meg mint tudjuk valamivel egészségesebbek nálunk. Szerintem a mediterrán macskaevő étrendnek ebben szerepe lehet, úgyhogy jó a példa.
2013. szept. 25. 16:36
 26/27 anonim ***** válasza:
láttam a Blöfföt, de gondoltam, nem az ablakon kidobós jelenetet megelőző monológ érdekelte, amire akkor azt mondtam, baromság, ma már azt mondom, van benne vmi :)
2013. szept. 26. 19:03
 27/27 anonim ***** válasza:
Macskák tejet?! Dehogy. A legtöbb macska kifejezetten beteg lesz a tejtől,amit a sok "hülye" gazdi ad neki. És ugyanúgy az embernél is problémákat okoz. De sokan nem is gondolnak arra,h kisebb-nagyobb panaszaik,betegségeik a tejtől vannak.
2013. szept. 27. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!