Vegetarianizmustól lehet?

1. antibiotikummal csak egy idióta lövöldözik vaktában (amikor előtte lehetne mintát is venni!! van hogy nem nagyon lehet, ez más..!)
2. antibiotikumot bakteriális fertőzés esetére használnak, nem vírusra. de nem lövünk minden kis szir-sz.ar bacira az egész testünket átmérgező gyógyszerrel, indokolatlanul.
3. ovo-lakto akkor nem vagy vegetáriánus, ezt jó lenne megérteni. ha eszel állati fehérjét, akkor nem vagy vega, ezzel szoktam viccelni: felsorolok pár állatot, halat, tojást - vega vagyok (ovo-fisco-diszno-csirke vegetáriánus lennék). Nem.. ilyen nincs.
Ha tojást és zöldségeket eszel az jó, a lakto rész már okozhat gondot, nézd meg milyen növényeket eszel. Előttem a karfiolra gyanakodtak (lehet próbálkozni hogy vagy ha pár napig nem eszed, és milyen ha újra eszel).
De egyébként sajnos megeshet, hogy valakinél 1-2-nél több tojás is gyomorfájást okoz, valamiért.. egyéni érzékenység, erre is gondolj. Tejtermékeket meg felejtsd el, a vegák nagy hibája az, hogy tejet és lisztes kajákat kezdenek enni.. mert ugye a zöldségek gyümölcsök unalmasak, a hús kiesik.. hát 'okosak'.
"Okozhatta a vegetáriánus táplálkozás? Visszatértem a húsra, rettegek attól h megint előjön ez a dolog, pedig vegaként sokkal jobban éreztem magam"
Tömör, szakértői válasz:
Nem a vega táplálkozás okozta, legfeljebb valamelyik étel amit nem bírsz. De ez bármelyik lehet, ügyesen kellene próbálkoznod mikor jelentkezik a gyomorfájás. A hús-nemevéstől biztosan nem.
Vegaként furcsa volt jobban érezned magad, mert elvileg ettél tojást és tejterméket, tehát nem voltál vega, csak éppen állatok izmait és szerveit nem etted.. csak a csirke petesejtjét, ami bizony igencsak állati táplálék. Nézd meg nem-e a tojásevés után fáj a hasad, próbálkozz talán a karfiolra is gyanakodni hátha előző válaszolónak igaza van, és szerintem ne tejezz.. és gondold át hogy zöldségeket, gyümölcsöket eszel vegaként :) vagy búzalisztes ételeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!