Mit egyek hús helyett, ami jól pótolja a benne rejlő vitaminokat?
Figyelt kérdés
12-13 éve nem eszem húst(18 vagyok) és elkezdtem edzeni ,és amióta fekve nyomok nagyon recseg könyököm.Tudom ,hogy sok minden hiányzik a szervezetemből,de szeretném pótolni.Tippek/tanácsok?(Nem a primitív megnyilvánulásokat várok(pl. egyél húst,stb.))2013. szept. 12. 08:17
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem a táplálkozásoddal van összefüggésben.
Húsevők körében is előfordul.
Ezt olvasd el (felülről a harmadik):
2/7 anonim válasza:
A húsban pont hogy alig van vitamin. A tápanyagokat pedig más táplálékból is pótolni lehet. Ha tejtermékeket eszel, akkor a B12 miatt sem kell aggódnod.
Milyen kijelentés ez egyébként, hogy "..tudom ,hogy sok minden hiányzik a szervezetemből...". 13 éve vega vagy, és fogalmad sincs róla, hogy mit csinálsz? Egy kiegyensúlyozott vegetáriánus (sőt vegán) étrend nem okoz hiánybetegségeket, szóval ha valami nem stimmel, az csak annak köszönhető, ha nem jól táplálkozol. A neten már magyarul is van néhány vega-vegán oldal, keress rá és informálódj.
3/7 anonim válasza:
szedj izületvédõt, multivitamint.
4/7 anonim válasza:
A húsban nemigen rejlenek vitaminok :D
5/7 anonim válasza:
A húsok a b-vitamincsoport tagjait (b1, b2, niacin, b6, b12) tartalmazzák jelentős mennyiségben (hiányukban fáradékonyság, gyulladás, álmatlanság, vérszegénység lép fel). Különösen kiemelkedő a sertéshús b1-vitamintartalma, amely más állatok húsához viszonyítva ötszörös mennyiségű. Zsírban oldódó vitaminokat a hús kis, a belsőségek viszont nagy mennyiségben tartalmaznak, főleg a- és d-vitamint (az a-vitamin hiányában látáskárosodás, míg a d-vitamin hiányában csontképzési rendellenesség lép fel).
6/7 anonim válasza:
Még ha nyersen fogyasztanád el a húst, akkor is sokkal gazdagabb B, D és A vitaminforrást biztosítanak a növényi táplálékok, kivétel a B12 vitamin. Az is csak akkor probléma ha tejet, tojást sem fogyasztasz, de még ekkor is megoldás a kovászos ubi, savanyúkáposzta, a tejsavval erjesztett dolgok.
7/7 Gannicus23 válasza:
A legjobb egy multivitamin készítmény, és ízületvédő. De nem ártana valami komplex ásványi anyagokat tartalmazó készítmény sem. Valamint egyél sok zöldséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!