Most akkor milyen az egészséges táplálkozás?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Végig olvastam ma ezt a kérdés-válaszokat, és egy csomó ellentétes dolgot találtam.
Akkor ha eszem a pörkölteket, az is egészséges?
Természetesen egészséges a pörkölt is.
Minden étel egészséges, ha nem mindig ugyanazt eszed, hanem változatosan mindent. Tejet, tojást, húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket stb.
A "csak ez egészséges,ez nem" csak demagógia. Ráadásul pár év után az egészségesről találják ki, hogy egészségtelen , és ami eddig egészségtelen volt, az mégis egészséges.
Szerintem,ha változatosan étkezik valaki,eszik mindent,ami szükséges(zöldség,gyümölcs,húsok(!)) akkor abba belefér egy-egy pörkölt,gombóc ,stb. is. Szerintem manapság túlságosan ki van élezve az egészséges táplálkozás kérdése.
Amúgy a szervezetünkre kell odafigyelni,az "jelzi",h mire van szüksége éppen,ez az amikor megkívánunk valamit.
A "miből mennyit" a lényeg.
A zöldség "egészséges", de, ha csak azt eszünk, az egészségtelen. A cukor egészségtelen, de azért, mert edzés előtt benyomunk egy sport szeletet (azért azt, mert viszonylag kevés benne a zsír - persze akkor már jobb a szőlőcukor, mondanák sokan :) ), hogy legyen energiánk az edzés alatt, nem ettünk egészségtelenül.
A pörkölt nem egészségtelen. Túl sok pörkölt túl sok telített zsírral, az már egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!