Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnék hízni?

Hogyan tudnék hízni?

Figyelt kérdés
2011ben a terhességet 63kgval kezdtem, terhesség végére 79voltam, most 15 hónapos a lányom és 53kg. vagyok a 176cm magasságomhoz, ami nagyon kevés ráadásul így pocsékul érzem magam a bőrömben. Nem szopott a gyerekem, így nem attól fogytam, hanem a sok stressz ami ért, plusz terhesség alatt kialakult egy emésztési zavarom, ami néha iszonyú yomorfájdalommal párosul, szedek rá gyógyszert, így ritkábban, de előjön, mivel nem megy a rendszeres étkezés, valamikor 2szer eszek egy ap, valamikor 6szor, iszonyat sok a gyomorsavam is, tehát savas ételek kilőve. Ezért néha nem tudom eldönteni mit egyek, inkább nem eszek. Tudom én hibám, de segítséget szeretnék kérni, ha mást nem legalább egy napi vagy heti étrendet. segítsetek légyszi, sajnos elszoktam a rendszeres evéstől vissza kell állni az agyamnak is, hogy automatikusan gondoljon az evésre, és akkor legalább valami céllal menjek a boltba vásárolni. Köszönöm. :( :)

2013. aug. 29. 12:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A zöldségek nagyon jók az emésztésre, és lúgosítanak is, bármilyen meglepő, ezek a citromra is igazak, sőt mivel savanyú, jó étvágyat is csinál. Kerüld a zsíros, nehéz, tartósítószeres ételeket, édességeket, és zsíros tejtermékeket, üdítőket. Viszont nyugodtan jöhetnek a teljes kiőrlésű pékáruk, tészta, rizs, burgonya, csirke, pulyka, hal, tojás, olajos magvak, gyümölcsök is, de ami túl savas, az nem jó. Turmixok is jöhetnek, mézes dolgok, mert a méz jó az emésztésre is, aszalt gyümölcsök. Először keveset egyél de rendszeresen, hogy hozzászokj, aztán növeld az adagokat, és iktass be hizlalóbb dolgokat is, ha bírja a gyomrod: pl rántott ételek, tejfölös ételek.

Pl:

reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér pici vajjal,csirkemellsonkával, főtt tojás, zöldségek

tízórai: joghurt, alma vagy banán

ebéd: valami hús körettel, vagy tészta mártással

vacsora: lehet az, ami a reggeli vagy ebéd volt, kis desszert

2013. aug. 29. 12:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon hasznos volt a válaszod! :)
2013. aug. 29. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!