Diszpepszia? (Bővebben lent)
Mostmár felkell tennem a kérdést. Evés után legtöbbször nagyon görcsöl a hasam, úgy érzem, össze kell teljesen "görnyednem". Most is nagyon fáj, előbb ettem spagettit. Utánanéztem neten, és a legjobban erre, az ilyen fájdalommal, görccsel járó érzésre, a diszpepsziát gondolom a "felelősnek", hibának. Hogyan tudnám megszüntetni, enyhíteni? Felpuffadok, nagyon fáj a hasam. ez tart kb olyan 10-15 percig, aztán kicsit elálmosodom, majd minden visszatér a normális kerékvágásba. Kérlek segítsetek! 16/F
Ja, és még annyi, hogy kivették a lépem 2006ban egy biciklibaleset következtében, és azelőtt nem nagyon volt ilyen fájdalmam, ha ez szűmít valamit.
Lép nélkül szerencsére száz évig is elélhet az ember. Amit leirsz, lehet IBS /irritábilis bélszindróma/, de lehet akár candida is /puffadás, gázosodás/, de lehet a reflux is.
Minden esetre az alábbi sorokat vedd komolyan:
A gyomor és a bélrendszer mozgását a megfelelő gyógyszerek segítségével sikeresen össze lehet hangolni. A diszpepszia tünetei figyelmeztető jelei lehetnek egy komolyabb megbetegedésnek is. Éppen ezért helytelen különféle gyógyszereket találomra bekapdosnunk, mivel ezzel többet árthatunk, mint használunk. Diszpepsziás tünetek esetén a helyes út, ha felkészült háziorvosunkhoz fordulunk.
velem is ugyanez volt, csak nekem a gyomrom fájt, de minden kajálás után,és majdnem mindig hánytam, szov ilyen éttermekben meg suliban nem is mertem enni, és a végén kiderült h gyomorfekélyem van.kaptam rá gyógyszert a fájdalom csak egy kicsit múlt el, de legalább már nem hányok.
de az emésztésed meg az anyagcseréd jól működik? mert azzal is lehet összefüggésben.
sztem mindenképpen menj el orvoshoz, hátha tud adni rá vmi gyógyszert, meg nehogy komoly bajod legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!