Rozskenyér, korpás kenyér, teljes kiőrlésű, most akkor melyik a legegészségesebb?
A teljes kiőrlésű azt jelenti, hogy nincsen meghántolva, hanem benne van a külső héja is a magnak.
A több rostot tartalmazó pékáruk lassabban szívódnak fel, lassabban emelik meg azbinzulinszintet, így egészségesebbek. Na meg a magas rosttartalom alapból növeli a széklettömeget, így jó hatással van az emésztésre, meg véd a vastagbéldaganatok ellen is.
Szóval minél nagyobb a rosttartalma, annál jobb.
A sima fehér kenyér az, ami nem igen jó. Helyette teljes kiőrlésű kenyeret, rozskenyeret, graham lisztből készült kenyeret, purpur kenyeret.
A korpás is jó, de szerintem azzal az a gond, hogy nagyrészt abban is sima búzaliszt van, csak aknak bele egy kis korpát. A simánál jobb, de a rendes teljes kirőlésűnél rosszabb:D
69%-os: Azt mondom, hogy szarok rá:D Bocs, de nem különösebben érdekel, hogy te mit csinálsz.
Én írtam a kérdésre egy -szerintem- megfelelő és helyes választ, a kérdező eldönti, hogy mit kezd vele.
Köszi első, megy a zöld kéz. :)
Második: lehet, hogy neked nincs bajod tőle, de másnak igen. Nem kérdezte senki a véleményedet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!