Csak szerintem elcs*szett dolog a testtömeg index?
Az én értékem 15,63 körül van általában, és néztem egy táblázatot ahol már elvileg az erősen sovány kategóriából is kimaradok.
160cm vagyok és 39-40kg körül mozgok... nekem ez tökéletesen megfelel, és nem szeretnék hízni.
A BMI-t biztosítási cégek számára dolgozták ki. A normál kategóriába eső tti-vel rendelkezők között figyelték meg a legalacsonyabb betegség-előfordulást (gondolom, a "nagy" betegségeket figyelték, mint a szív- és érrendszeri, tumor, ilyenek). Így meg lehetett jósolni, hogy az adott személy a jövőben mennyire veszi majd igénybe az eü biztosítási szolgálatokat. :) De nem hülyeség, ezért is vették át az orvosok.
Amúgy függ a kortól is, ha nem vagy felnőtt. Meg a nemtől. Pl. ha 13 éves lány lennél, akkor még a normál kategóriába esnél ezzel az értékkel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!