Cukorbetegek! Ti mennyire számolgatjátok a szénhidrátot?
1. vagy 2. típusú derült ki?
Én 10+ éve vagyok 1.típusú cukorbeteg, nekem muszáj számolgatni mert ahhoz mérten adom az inzulint. Ha elszámolom magam korrigálni kell folyamatosan, az meg kellemetlen érzés.
-Az orvosoddal konzultálj, érteni fogja a dolgot és megmondja mnnyivel adj kevesebbet most, mit egyél.
-Ahhoz hogy mi tudjunk(próbálhassunk) többet segíteni, szükséges az inzulin típusa(i), mennyisége, illetve az életkorod.
18 éves lány vagyok, reggel rapid 10, ebéd rapid 6, vacsi rapid 9, lefekvés bázis 8
reggelire 40 gramm szénhidrát, ebédre 50, vacsi 40, illetve kisétkezésekre 20 gramm
(Nekem ez elég kevésnek tűnik, nehogy elfogyj teljesen:)
Rapidból lehet kicsit kevesebbet adni kevesebb szénhidráthoz, nem borul fel tőle a rendszer. Számolgatni viszont muszáj, de (megnyugatásul) ha nagyon belejössz pár év múlva, fejből meg tudod saccolni a szénhidrátokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!