Csokifüggőség. Mit tegyek ellene?
én szerencsére nem hizok tőle,ugyhogy max a pénztárcám szab határt...de inkább nem veszek mást,de csoki kell
te hizol tőle?
A csoki is eszméletlen függőséget tud okozni. Hogy káros-e? Egyéni, szerintem, ami "kárt" tud okozni, azok a következők:
1. Legszembetűnőbb pl. az elhízás (nemmindenkinél)
2. Van akinél elég szembetűnő bőrelváltozásokat is okoz (makacs pattanások formájában)
3. Nagyon nem használ a fogaknak sem
4. A függőség maga is szerintem káros. Ha nem is ugyanúgy, mint pl. az alkoholistáknál, de ha azt veszed észre, hogy NÉLKÜLE nem vagy éppen százas, az már nem jelent jót. Ha mondjuk csak nagyon kívánod, az nem olyan gáz még, de, ha már ilyen erős tüneteket okoz, az már nem valami szuper.
Szerintem minden olyan dolog, amire így rá lehet szokni és hiányától hülyén viselkedik az ember az megérett arra, hogy az ember tudatosan megszabaduljon tőle. Szerencsére a csokifogyasztás önmagában nem olyan súlyos, mint a drog, vagy az alkohol, de elgondolkodtató.
(Gombóc Artúr)
A csokit váltsd ki édes gyümölcsök evésével. Egyél olyan ételeket amiben lassan lebomló szénhidrátok vannak: tönköly kenyér, durum tészta, barna rizs stb..
És igen, nem lesz egyszerű leszokni a csoki függőségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!