Mitől lehet ez?
Mostanában fura hangokat ad ki a hasam, azon belül a gyomrom és a beleim. Arra gondoltam, hogy valamit nehezen tudok megemészteni, de nem ettem más ételeket mint eddig.
Lassan már 1 hete tart.
Mit tegyek? Elmúlik?

Nekem is volt ilyen. A tejcukrot nem tudom már rendesen bontani. Ez egyébként a lakosság nagy %-t érinti.
A vékonybél kefeszegélye kopik és a benne termelődő laktáz enzim mennyisége csökken.
Furcsa hangok keletkeznek, mivel megnő a gáztermelődés. Később aztán jelentkezik hasi görcsös fájdalom és hasmenés is.
Próbáld meg kihagyni 2 hétig a tejet és a tejtermékeket / arra is figyelni kell, hogy ma már adalék anyagként felvágottakba , májkrémekbe is beleteszik /. Ha a két hét alatt szűnnek a tünetek, akkor ez áll a háttérben.
Háziorvos tud felírni Lactase tablettát, tejtartalmú étel fogyasztása előtt előtt kell elrágni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!