Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet ez?

Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Mostanában fura hangokat ad ki a hasam, azon belül a gyomrom és a beleim. Arra gondoltam, hogy valamit nehezen tudok megemészteni, de nem ettem más ételeket mint eddig.

Lassan már 1 hete tart.

Mit tegyek? Elmúlik?

2013. júl. 22. 09:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen. A tejcukrot nem tudom már rendesen bontani. Ez egyébként a lakosság nagy %-t érinti.

A vékonybél kefeszegélye kopik és a benne termelődő laktáz enzim mennyisége csökken.

Furcsa hangok keletkeznek, mivel megnő a gáztermelődés. Később aztán jelentkezik hasi görcsös fájdalom és hasmenés is.

Próbáld meg kihagyni 2 hétig a tejet és a tejtermékeket / arra is figyelni kell, hogy ma már adalék anyagként felvágottakba , májkrémekbe is beleteszik /. Ha a két hét alatt szűnnek a tünetek, akkor ez áll a háttérben.

Háziorvos tud felírni Lactase tablettát, tejtartalmú étel fogyasztása előtt előtt kell elrágni.

2013. júl. 22. 10:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos választ!
2013. júl. 22. 11:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!