Mikre kell figyelnem ha egy étrendet szeretnék magamnak összeállítani? Vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék. Még mikre?
Honnan tudod azt, hogy amit tanultál helytálló lehet?
Én csak saját tapasztalatim alapján beszélhetek.
Amióta átálltam a kizárólag nyers növényi étrendre (gyümölcsök/zöldségek/magvak) nagyon pozitív változásokat hozott az életembe, ennek már fél éve: Sokkal energikusabb vagyok, napi 4 óra alvásra van szükségem, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, szebb a bőröm és visszafiatalodtam, megjavult a látásom, ami -3 dioptriás volt. Bár azt hiszem, hogy a látásjavulást egy hosszabb böjtnek köszönhetem. Sőt híztam is! Ami eddig nem igen ment az ún. "hizlaló zsírós ételekkel", és ez mind izom. Ezenkívül nagyon sokat fejlődtem a jógában és a sportban is, sokkal hajlékonyabb és erősebb lettem, és a testem is könnyebb lett.
Nincs semmilyen fehérjehiányom vagy ilyesmi.
A szervezetem D és B12 vitamin ellátottsága nemhogy normális, hanem a normál érték fölött van.
És növényekben egyébként is minden aminonsav megtalálható.
Természetesen nem kötelező elhinni amiket leírtam, próbáljátok ki, akár csak pár hétig. Tapasztalni fogjátok a pozitív változásokat. Igaz, hogy az első pár napban akár kellemetlen tünetek is jelentkezhetnek, de ez csak annak a jele hogy a szervezet regenerálja és méregteleníti önmagát.
"És növényekben egyébként is minden aminonsav megtalálható."
Ez egy hatalmas hazugság. Nagyon kevés olyan növény van, amiben megvan minden aminosav megfelelő szinten. A szerencse az, hogy növényenként eltérnek az arányok, így ha tudatosan sokféle növényt eszel minden nap, akkor tudsz tartósan minden aminosavat bevinni. Akinek van erre energiája, az csinálja... én maradok a húsnál.
Kérdező: alapból az ember természetes körülmények között húsokkal, és zöldségekkel táplálkozik. Nagyon lebutítva az egészséges étrend ezt jelenti. Amit ki kell zárni az a cukor, és a fehér liszt, illetve a többi egyszerű szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!