Gyomortükrözés milyen, mennyi ideig tart és mennyire fáj?

Szia! Nekem 2x volt, először 16 évesen. Szerintem elég rutin vizsgálat már. Én is borzasztóan féltem. Kap vénásan valami kábítót, vagy mit ( én ki voltam készülve az idegességtől), utána befújtak a számba, majd bevezették a csövet. Második alkalommal nem kaptam injekciót, csak lidocaint fújtak be. Már nem emlékszem, mennyi ideig tart, szerencsére 7 éve volt a második. Előtte nem szabad enni, gondolom, ezt mondták. Nekem eléggé hányingerem volt, de nem éreztem, hogy fájna, inkább csak kellemetlen. Ki lehet bírni... :)
Off... Én mst is bevállalnám. Inkább, mint a vastagbéltükrözést.. Én arra megyek hónap elején. Borzasztóan parázok tőle :S

Egyrészt kapsz kábítót (ha kérsz). Én nem kértem.
Szerintem közel sincs olyan rossz, mint a WC-t szerelni volt anno még az egyetemen néhány buli után :)
Nem kell félni. Diszkonfort érzet és várod, hogy vége legyen, de kellemetlenségben nem ér fel egy hányással. Szóval no para.

Én most 5.-n voltam, borzasztóan paráztam, már mindenem remegett amikor bekerültem a vizsgálatra.
Rutin eljárásnak számít, de előtte alá kell írni egy nyilatkozatot, amin szerepelnek a ritka komplikációk is.
Ha ezeket elolvasod, máris sík ideg vagy.
Nekem fel sem ajánlottak semmiféle kábítást, Lidocaint fújtak a torkomba.
A számba kaptam egy gumi ”csutorát”, hogy ne harapjak rá a csőre. Ha az ember nyel egy nagyot, amikor levezetik, akkor könnyebben megnyílik a nyelőcső rése. Levegőt pumpálnak a gyomorba, hogy könnyebben tudják körbevezetni az eszközt. Ez a levegő a vizsgálat végén büfögés formájában távozik. Amíg matatnak kellemetlen, nekem pillanatokig kifejezetten hányingerem volt, de egyenletes orrlégzéssel, figyelemeltereléssel túl lehet lendülni rajta. Minél együttműködőbb vagy, annál hamarabb szabadulsz (tudom nem te, hanem a nagymamád).
Kb. 5 perc az egész.
A legvégén nekem még bevezettek egy csipeszt is, mert szövettanhoz vettek mintát, ebből semmit sem éreztem.
Utóhatása nálam nem volt, de előfordulhat gyomor-, vagy torok fájdalom, hányinger.
Utánam is 2 idősebb hölgy következett, próbáltam őket nyugtatni, hogy túlélhető a vizsgálat.
Én biztatom a nagyidat, hogy csináltassa meg, mert legalább kiderül, hogy mi okozza a panaszait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!