Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szörnyen érzem magam! 15...

Szörnyen érzem magam! 15 évesen 46 kg vagyok, és 168 cm. Nagyon sovány vagyok, és ezért mindig kigúnyol mindenki?! Most egy új iskolába megyek, ahol tuti én leszek az osztály szégyene!

Figyelt kérdés
Csodás szüleim vannak, akik mindig mindenben segítenek, de ebben nem tudnak! Hogyan tudnék min 5 kg-ot felszedni 1 hónap és pár nap alatt? Tudom, néhány válasz az lesz, hogy egyél sokat, de nem jön be. Családi vonás.
2013. júl. 18. 16:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Mozogj sokat,egyél rengeteg fehérjét,túrót,tojást,natúrjoghurtot,csirkehúst,halat,sok tésztát(diós,mákos,stb.),reggelire sült tojást,fehér kenyérrel,paparika,paradicsom,sajt,müzli, gyümi,tej mellé,stb.
2013. júl. 18. 16:08
 2/6 anonim válasza:
100%

Fogadd el magad ez az első lépés, és akkor más is elfogad...

Én 28 éves és 183cm vagyok és kemény 63kg vasággyal. Én is próbáltam hízni, de nem megy...örülj neki, hogy nem kell küzdened a kilókkal és be tudod kötni a cipődet úgy, hogy nem gátol egy nagy pocak...

2013. júl. 18. 16:08
 3/6 anonim válasza:
100%
Én is hasonlóan vékony vagyok, testvérem is, apától örököltük. Hidd el, ettől még nagyon szép vagy.:) A legeslegfontosabb, hogy magabiztos legyél! Érezd jól magad a bőrödben! Mosolyogj sokat, és a többiek nem azt látják majd, hogy sovány vagy, hanem hogy határozott, jófej stb.:) Én szerencsére tavaly nyáron kicsit híztam, mostmár átlagosabb a testalkatom, de testvérem még mindig nagyon vékony, mégis sok barátja van, szeretik, és szép is. Bízz magadban:)
2013. júl. 18. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha jól gondolom, fiú vagy. Ebben a korban már lehet "erősíteni" egy kicsit. Edzés: fekvőtámasz, húzódzkodás, tolóckodás, kis súlyokkal végzett súlyemelés, 5-10 alkalommal egymás után. Fokozatosan kezdeni, mindig bemelegítés legyen előtte, gimnasztika, helyben futás, vállkörzés, karkörzés, törzshajlítás jobbra, balra, előre, hátra.

Cardió edzés: futás, biciklizés

A húzódzkodásra egy poroló is megteszi, vagy játszótéren található mászóka is alkalmas lehet.

Fő a fokozatosság ! Ha van módod tornaterembe menni, a kötélmászás, rúdmászás is jó erősítés.

Az edzést ne éhgyomorra végezd, előtte egyél bőségesen, ahogy előttem tanácsolták sok fehérjét, tehát húst, tojást, zabpehelyből készült kását, tejbegrízt, a zabpehely nagyon egészséges.

És nyugodtan ehetsz sok tésztás /durum búzából/ készült száraztésztás ételt, makaróni, spagetti, sok rizst párolva, mellé sok húst, csirkét, rántott, sült sertéshúst is nyugodtan.

Ehetsz nudlit, szilvás gombócot, és ahogy írták előttem, mákos, diós tésztát is.

Legalább napi 5 alkalommal egyél !

Edzés után is ehetsz bőségesen !

Sokat legyél levegőn, attól is jó étvágyad lesz.

Nem jön gyorsan az eredmény, de egy idő után észreveszik rajtad, hogy vállasodsz, nősz, és az alakod kezd sportossá változni. A lényeg, hogy az étel az izmokat gyarapítsa ! Ahogy írod, családi vonás az alkati soványság, de ettől még lehetsz izmos, ami kell egy fiú hiúságának is.

Sok sikert, és még több önbizalmat !

2013. júl. 18. 17:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, hogy segítettetek nekem!!! Jó, hogy még ennyi jó ember van, aki segítőkész! Megpróbálom elfogadni magam és MEGFOGADOM a tanácsokat!!! Nagyon-nagyon hálás vagyok :)

U.i: Utolsó kommentelőnek üzenem, lány vagyok, de köszönöm a választ!! :)

2013. júl. 18. 19:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Remek, ha eltudod fogadni magad. Én is csak helyeselni tudom az előttem írók véleményét. Emlékszem a mi osztályunkban is volt egy nagyon vékony lány, pont 15 évesen, de soha nem volt problémája ebből, mert a természetéből adódóan mindenki megkedvelte.

Nyugi, téged is szeretni fognak, a kisugárzáson múlik minden ! ;)

2013. júl. 19. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!