Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj az ha napi 2x kávézok 16...

Baj az ha napi 2x kávézok 16 évesen?

Figyelt kérdés
Igazából csak azért iszom, mert szeretem. Reggel szoktam meg délután, de egy elég nagy csészével, akkora mint egy bögre. Nem rendes főzött kávé, hanem ilyen instant kávé, tejpor és forró víz. Ettől lesz valami bajom, ha ennyit iszok? Néhány hónapja egyáltalán nem ittam kávét, tejeskávét se, utáltam, de ez meg olyan finom, hogy folyton ezt iszom.
2013. júl. 17. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:

magasabb vérnyomás

néha én is 2x kávézok, de többnyire csak reggel

17

2013. júl. 17. 17:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az attól is függ, hogy mennyire erős a kávé.

Vannak magas koffeintartalmú instant kávék és vannak alacsony koffeintartalmúak. Minél magasabb a koffeintartalom, annál inkább gyorsítja fel a szívverést, amely hosszútávon szívproblémákhoz vezethet. Ezenkívül kialakulhat a közismert koffeinfüggőség, amely felér a nikotinfüggőséggel.

Az, hogy baj-e a napi kávézás, egyéni vélemény kérdése. Van aki esküszik a kávézásra és annak előnyeire, és van aki elítéli azt, rámutatva a számos mellékhatásokra.

2013. júl. 18. 09:14
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Asszem lassan nyugdíjba mehetek. Vagy elkezdek zöld pacsikat osztogatni a jó válaszokra, egyszerűen minek írjak már, minden itt van.
2013. júl. 18. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!