Hétvégente egy üveg bor árthat hosszabb távon?
Sziasztok, kb. 23 éves korom óta 1-2 hetente megittam eddig haverokkal 1-2l bort. Most 28 leszek lassan, és arra gondoltam ezt a mennyiséget durván le kéne vinnem a felére. Hétvégente 1 üveg borra, azaz max. 7-8 decire.
Ilyen mennyiség úgy, hogy a hét többi napján alkoholt nem iszom, és megiszom mondjuk ezt a mennyiséget 3-4 óra leforgása alatt, ártalmas lehet hosszabb távon?
Köszönöm előre is a válaszokat!
lehet,h furcsa,amit írok,de napi 2-3 dl jó minőségű,ha lehet vörösbor fogyasztása kifejezetten ajánlott. Segít megelőzni a szí-,érrendszeri betegségek kialakulását.
Ez olyannyira igaz,h a szívműtött betegeknek a műtét után adnak egy leírást,h mit szabad,illetve nem szabad csinálniuk. Ebben le van írva,h ajánlott étkezések után 1-1 dl vörösbor fogyasztása. Ha normál mennyiséget tartasz,nem lesz tőle semmi bajod,hosszabb távon sem.
Persze ne tablettásat igyál :)
Jól gondoltad!
Egy napi maximum, ami nem árt: nőnek 2, férfinak 4 egység. Ez független attól, hogy máskor nem iszol. Borból 1,5 dl az egységnyi, tehát kb 6 decire kellene mérsékelned.
Hát remélem 5 év alatt nem sokat sínylettem meg ebből. Akkor itt az ideje ezen változtatni, és max. 4 deci bort kb. hetente 1x meginni, vagy végleg leállni vele. :)
Szerintem az is menne.
Köszönöm a válaszokat! :)
Igen. Alkoholizmushoz vezet. A hétvégenkénti haverokkal való rendszeres iszogatás az ún. társasági ivásba tartozik, ami az alkoholizmus egyik előfutára lehet (és általában az is).
A mennyiséget vidd le max. napi egy pohárnyi borra. Az iszogató haverokkal pedig lassan kezddd el felszámolni a kapcsolatot (az ilyen "haverok" gyakran rántják bele a másikat az ivászatba), és keress helyettük olyanokat, akik nem így élnek.
Az egészséges, és nem ártalmas, pláne, ha nagyon jó minőségű vörösbort iszol (antioxidáns és vérképző hatása van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!