Szerintetek a kokusztej folekony vagy sürü mint a tejfel?
Távol keleten ittam és nyamm nyamm imádom.
Van itt több dolog is, egyik hogy ma már mindenből csinálnak mindenféle terméket, ez az egyik része, vagyis ne lepődj meg semmin. :) Amit vettél az valószínűleg sűrítmény, de az is finom az sütikbe, krémekbe stb jó. Azért megeheted. Vagy esetleg kókusz vajat vettél mert van az is, de nézd meg mi van rajta. Gondolom annyit tudsz angolul, hogy mi a kókusz és tej és vaj és ilyenek.
Amit hazai pályán félre fordítanak az a kókuszvíz (coconut water) és a kókusztej (coconut milk), vagy ezt nem különböztetik meg, pedig ezek mások lennének "angol" és nemzetközi változatban. A kókuszvíz az az ahogy a kókusz dióban van a gyümölcs folyadékja, ez átlátszóbb. A kókusztej meg a fehér kókuszhúsból van reszeléssel és egyféle turmixolással csinálva. Mindkettő finom. Van aztán üdítőital mindenféle variációkban (kókuszvíz és/vagy kókusztej), de többnyire kókuszvíz.
Ennyire folyékony. Kókusztej gyűjtő:
http://www.youtube.com/watch?v=aL1kn6AxhmM
Itt meg a szokásos ahogy adják az árusok, szívószállal:
* Ennyire folyékony. Kókusztej gyűjtő:
bocsi elírtam
Ennyire folyékony. KókuszVÍZ gyűjtő:
Ha van nagyon bika trumix géped akkor csinálhatsz kókusztejet.
Keresd kókuszvíz néven és jéé meglepődtem. Van. Visszavonom pár részét ami téves lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!