Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek a kokusztej...

Szerintetek a kokusztej folekony vagy sürü mint a tejfel?

Figyelt kérdés
Most vettem elözör kókusztejet és itthon amikor a konzervet kinyitottam meglepödve látom,hogy sürür mint a tejfel. Én azt gondoltam,hogy folyékonynak kell lennie? Szerintetek ??

2013. júl. 12. 16:07
 1/8 TappancsMancs ***** válasza:

Távol keleten ittam és nyamm nyamm imádom.

Van itt több dolog is, egyik hogy ma már mindenből csinálnak mindenféle terméket, ez az egyik része, vagyis ne lepődj meg semmin. :) Amit vettél az valószínűleg sűrítmény, de az is finom az sütikbe, krémekbe stb jó. Azért megeheted. Vagy esetleg kókusz vajat vettél mert van az is, de nézd meg mi van rajta. Gondolom annyit tudsz angolul, hogy mi a kókusz és tej és vaj és ilyenek.

Amit hazai pályán félre fordítanak az a kókuszvíz (coconut water) és a kókusztej (coconut milk), vagy ezt nem különböztetik meg, pedig ezek mások lennének "angol" és nemzetközi változatban. A kókuszvíz az az ahogy a kókusz dióban van a gyümölcs folyadékja, ez átlátszóbb. A kókusztej meg a fehér kókuszhúsból van reszeléssel és egyféle turmixolással csinálva. Mindkettő finom. Van aztán üdítőital mindenféle variációkban (kókuszvíz és/vagy kókusztej), de többnyire kókuszvíz.

[link]

Ennyire folyékony. Kókusztej gyűjtő:

http://www.youtube.com/watch?v=aL1kn6AxhmM

Itt meg a szokásos ahogy adják az árusok, szívószállal:

http://www.youtube.com/watch?v=zXH3W3YyGX0

2013. júl. 13. 19:39
 2/8 TappancsMancs ***** válasza:
Ja és ha inni akarod akkor elsősorban ne konzervet keress, hanem a szokásos alumínum 0,33l-es dobozt. Vagy valamilyen nálunk is szokásosan italokra használt palackozást.
2013. júl. 13. 19:42
 3/8 TappancsMancs ***** válasza:

* Ennyire folyékony. Kókusztej gyűjtő:

bocsi elírtam

Ennyire folyékony. KókuszVÍZ gyűjtő:

2013. júl. 13. 19:43
 4/8 TappancsMancs ***** válasza:
Egy natúrabb kekszre rákenheted, vagy nézd meg hígítva, lehet ital sűrítmény. Nálunk előfordul az is hogy az angol felirat az más. :)
2013. júl. 13. 19:52
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:

Ha van nagyon bika trumix géped akkor csinálhatsz kókusztejet.

http://www.youtube.com/watch?v=qpnE_CGBWh0

2013. júl. 13. 20:09
 6/8 TappancsMancs ***** válasza:
Na még az utolsóhoz hozzá tartozik, ahol ez hagyományos ott jobban meg tudják házilag csinálni. A bolti biztosabb.
2013. júl. 13. 20:10
 7/8 TappancsMancs ***** válasza:

Keresd kókuszvíz néven és jéé meglepődtem. Van. Visszavonom pár részét ami téves lehet. :)

[link]

2013. júl. 13. 20:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Amit én vettem /itt németben/ az volt ráírva,hogy Kokusnussmilch. Milch mivel tej azért gondoltam, hogy az is van benne. Kókusz vizet azt szoktam venni 2 dl. -es tetra pack-ban árulják, nagyon finom és egészséges.Mégegyszer köszi a válaszokat..
2013. júl. 14. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!