Kókusztej készítés otthon?
:)
akkor tegyél a kávéba hozzá vehető "kávétejet" az úgysem látott tehenet :)
Én egyszer próbáltam itthon csinálni, nem sikerült abszolút. Vagyis nem lett olyan finom mint amit a boltba lehet kapni. Ezt a turmixolos verziót próbáltam, kevés sikerrel.
De neked hajrá, en azóta is boltba veszem :S
Én napi szinten csinálom itthon, kiszámoltam, valami 400ft egy liter - úgy, hogy kimarad egy csomó kókuszreszelék, amit ugyanúgy bele lehet rakni magkenyérbe vagy sütibe vagy bármibe, mint kókusztejkészítés előtti állapotban, úgyhogy onnan nézve különösebb extra költség nélkül van kókusztejem.
Nekem nagyon tetszik, más, mint a bolti, de azt 1-2 alkalommal vettem csak, nem tudom összehasonlítani. Ilyen élményt biztos nem adott, mint a friss, meleg kókusztejem :)
Azt még nem tudom biztosan, hogy érdemes-e előtte megőrölni a kókuszreszeléket, ami biztos, az a forró vízzel leöntés, áztatás, majd turmixolás és leszűrés :) Nem tudunk annyit csinálni, amennyi elég lenne, nagyon finom, a páromnak is roppantul bejön. Kávéba teszem vagy simán megiszom, a párom mézzel issza. A tegnapi tandori masalás ételt is feldobta... Hálás vagyok annak, akitől olvastam a neten, hogy hogyan kell készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!