Miért mondják egyre többen, hogy édesítőszert használjunk, ne cukrot?
Püff neki :)
Használj mézet.
A cukor üres kalória, a mézben - ha valódi - még hasznos ásványi anyagok is vannak. Érdemes piacon venni, nem boltban.
Én két éve tudatosan nem cukrozok semmit. Eleinte mindenbe csak csökkentettem a cukoradagot: teába két kiskanál helyett egy kiskanál, aztán fél, végül elmaradt. Kávénál ugyanez, és egy éve eljutottam oda, hogy most már fizikailag képtelen vagyok cukrozott innivalót inni... Ugyanígy szoktam le az édességekről és a gyülmölcsjoghurtról is (komolyan nem értem, hogy ami cukor nélkül is finom, miért kell még megcukrozni...). Azóta, mióta nem eszem feleslegesen cukrot, sokkal jobban érzem magam fizikailag és szellemileg is.
Van azonban egy titkos recept: nagy dózisú vitaminkapszula! :) Lehet bármilyen márkájú, a lényeg, hogy az RDA sokszorosát tartalmazza a legfontosabb vitaminokból: kiválóan csökkenti az édes íz utáni vágyat! :)
Köszönöm a válaszokat, de nem az italba halmozott cukorra gondoltam nem iszom csak vizet:) Hanem mondjuk egy szelet süti, tészta, csoki, puding. Ezekben mind van cukor.
A cukor lehet, hogy üres kalória, de az édesítő pedig rákos kalória:( Mint a gyümis joghurtok guargumisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!