Mi a kapcsolat reflux és gyomorégés között?
Szerintem lehet gyomorégés nélkül is refluxod - ami majd nyelőcső irritációval fog járni, ezt végül is érezheted gyomorégésnek, és egyértelműen lehet úgy gyomorégésed, hogy refluxod nem lesz (még jó sokáig).
A kettő nem kell, hogy összefüggjön, mint ahogy nem minden cukorbeteg elhízott, de nem is minden elhízott ember cukorbeteg.. viszont amitől az egyik betegség kialakul attól bármikor kialakulhat a másik is. Van összefüggés, de nem feltétlen egyikből következik a másik. Én ezt így találtam GERD-nél is. Ez persze az én tapasztalatom, nem tudom erről van-e konkrét statisztika ami összesíti és elemzi a kérdésedben szereplő állapotokat.
Biztos hogy nagyon sok múlik azon hogy mit eszel. Az örökölt gyengeségeket (nevezzük hajlamoknak) abszolút meghatározza az életmód. Kialakul betegség vagy nem? Epigenetikus tényezőkön múlik amiket a táplálkozástól kezdve befolyásol még az is hogy MIT GONDOLSZ (vagyis a gondolataid milyen érzelmeket váltanak ki).
Ezért nem mindegy hogy valaki hogy valaki hagyományos nyugati étrenden él és nem edz / vagy átlagos edzést, mondjuk kocogást végez vagy jobb étrendet követ és mondjuk taichizik, vannak módok amik arra hivatottak hogy hosszabban megőrizzék az egészséget, lassabban engedjék kialakulni vagy megelőzzék a betegségek kialakulását a hajlamok megléte ellenére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!