Mit tegyek, ha gyakran ég a gyomrom és ezáltal hányingerem lesz?
Kérj egy beutalót gasztroenterológiára és vizsgáltasd ki!
Helicobacter, vagy akár kezdődő nyombélfekély is lehet...
Ilyen tüneteid vannak?
A fekélybetegségre jellemző tünet az égő gyomortáji fájdalom, mely éhgyomorra a legkifejezettebb, étkezésre enyhül, majd az étkezés után 1-3 órával újra jelentkezik. A fájdalmat a nyálkahártyát irritáló fűszeres ételek, illetve az alkohol fogyasztása is kiválthatják. Gyakran előfordul a hajnali órákban a beteget felébresztő, égő, hasi fájdalom is. A tünetek azért jelentkeznek, mert a gyomor által termelt sav irritálja a károsodott gyomornyálkahártyát. A fájdalom egyébként fekély nélkül, a gyomor gyulladása (gastritis) esetén is előfordulhat.
szia,azert nem kell egyböl fekélyre gondolni.
nekem sok a gyomorsavan,szedek savlekötöt,de ha nem veszem be vagy kihagyok heteket,akkor érzem h mindig éhes vagyok,ég a gyomrom.szóval ez is lehet h sok a savad.
ja a helicobactert nezesd meg 10 ezer ft egy kilegzesi teszt(magan).
nekem is az volt csak késön vettek eszre,jó egy fél év eltelt.
Ha nem akarsz dokihoz menni, akkor megpróbálhatsz venni gyógyszertárban Quamatel minit. Abból elvileg reggel és este kell bevenni egy szemet, az csökkenti a savtermelést, nem fog annyi termelődni, így nem fog égni a gyomrod. Nekem évente párszor van stresszesebb időszakom, mikor folyton ég a gyomrom, ilyenkor pár nap quamatel és visszaáll normálisra tőle és abba is hagyom.
Másik megoldás, ez enyhébb, de ez is segíthet: savközömbösítő. Én Tisacid-ot szoktam venni, de ha a Rennie szimpatikusabb, akkor próbáld azt - én nem szeretem a szopogatós gyógyszereket annyira. A Tisacid tabletta, néha kaja után azt érzem h túl sok lett a savam, akkor beveszek egyet és ez vízzé alakítja a gyomorsavat, tehát nem ég tovább a gyomor.
Ezeket gyógyszertárban tudod megvenni vény nélkül. Ha segít, akkor tapasztald ki hogy jó használni őket, de ha nem, akkor menj tovább orvoshoz!
Én sem gondolom hogy egészséges táplálkozással meg lehet váltani az egész világot.
De azért próbálkozzunk meg veleee.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!