Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha gyakran ég a...

Mit tegyek, ha gyakran ég a gyomrom és ezáltal hányingerem lesz?

Figyelt kérdés
Általában azt érzem, hogy éhes vagyok.. pedig előtte ettem 3 órával, akkor csak nem lehetek éhes.. Szörnyű érzés :S

2013. máj. 31. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kérj egy beutalót gasztroenterológiára és vizsgáltasd ki!

Helicobacter, vagy akár kezdődő nyombélfekély is lehet...

Ilyen tüneteid vannak?

A fekélybetegségre jellemző tünet az égő gyomortáji fájdalom, mely éhgyomorra a legkifejezettebb, étkezésre enyhül, majd az étkezés után 1-3 órával újra jelentkezik. A fájdalmat a nyálkahártyát irritáló fűszeres ételek, illetve az alkohol fogyasztása is kiválthatják. Gyakran előfordul a hajnali órákban a beteget felébresztő, égő, hasi fájdalom is. A tünetek azért jelentkeznek, mert a gyomor által termelt sav irritálja a károsodott gyomornyálkahártyát. A fájdalom egyébként fekély nélkül, a gyomor gyulladása (gastritis) esetén is előfordulhat.

2013. máj. 31. 08:35
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, ilyenek a tüneteim :S
2013. máj. 31. 08:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

szia,azert nem kell egyböl fekélyre gondolni.

nekem sok a gyomorsavan,szedek savlekötöt,de ha nem veszem be vagy kihagyok heteket,akkor érzem h mindig éhes vagyok,ég a gyomrom.szóval ez is lehet h sok a savad.

2013. máj. 31. 08:52
 4/12 anonim ***** válasza:

ja a helicobactert nezesd meg 10 ezer ft egy kilegzesi teszt(magan).

nekem is az volt csak késön vettek eszre,jó egy fél év eltelt.

2013. máj. 31. 08:53
 5/12 A kérdező kommentje:
És savlekötőt hol lehet kapni és mennyiért?
2013. máj. 31. 09:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz dokihoz menni, akkor megpróbálhatsz venni gyógyszertárban Quamatel minit. Abból elvileg reggel és este kell bevenni egy szemet, az csökkenti a savtermelést, nem fog annyi termelődni, így nem fog égni a gyomrod. Nekem évente párszor van stresszesebb időszakom, mikor folyton ég a gyomrom, ilyenkor pár nap quamatel és visszaáll normálisra tőle és abba is hagyom.

Másik megoldás, ez enyhébb, de ez is segíthet: savközömbösítő. Én Tisacid-ot szoktam venni, de ha a Rennie szimpatikusabb, akkor próbáld azt - én nem szeretem a szopogatós gyógyszereket annyira. A Tisacid tabletta, néha kaja után azt érzem h túl sok lett a savam, akkor beveszek egyet és ez vízzé alakítja a gyomorsavat, tehát nem ég tovább a gyomor.

Ezeket gyógyszertárban tudod megvenni vény nélkül. Ha segít, akkor tapasztald ki hogy jó használni őket, de ha nem, akkor menj tovább orvoshoz!

2013. máj. 31. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:
2013. máj. 31. 23:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Itt mit kellene találni, utolsó? Nem akarlak bántani, de ha a gyomorsav-túltengés ideig alapú, akkor ehet akárhogy az ember, ha elegendő erősségű stresszre kattan az agyam, akkor be fog durvulni a gyomorsavam. Ha már úszik a savban a gyomrom, akkor pedig nem elég megfelelő ételeket ennem, kell a savlekötő, hogy vissza tudjon állni normálisra.
2013. jún. 1. 11:55
 9/12 anonim ***** válasza:
bocs, *idegi alapú
2013. jún. 1. 11:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Én sem gondolom hogy egészséges táplálkozással meg lehet váltani az egész világot.

De azért próbálkozzunk meg veleee.

2013. jún. 1. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!