Az alábbi étrendben melyik ételek okozhatnak pattanásokat?
Szóval mindig pattanásos voltam, ezt egészségtelen étrendnek tudtam be, volt olyan nap amikor sütit ettem reggelire, gumicukrot ebédre, jégkrémet vacsorára. 3 hónapja úgy döntöttem, kitisztítom a bőröm, ezért elkezdtem csupa oyan ételeket enni, amik elvileg jót tennének nekem.
Az étrend a következő:
Reggelire teljes kiőrlésű gabonapehely vagy zabkása szójatejjel, mézzel és gyümölcsel + zöldtea
Ebédre általában 1 alma v banán, de van hogy ennyire sincs időm
Vacsorára tonhal, lazac, fehér halrudacskák vagy csirkemell párolt zöldségekkel vagy salátával + 1 csésze zöldtea mézzel.
Amit sütni kell, azt oliva v kókusz olajban sütöm.
Mindennek ellenére a bőröm 3 hónap alatt szinte semmit nem tisztult.
Valaki lát ebben vmi hibát? (én a szójatejre v a túl sok mézre gyanakszom, de kíváncsi lennék mások véleményére)
Elképzelhető, hogy valamilyen ételallergiád van, az is lehet, hogy valamelyik gyümölcstől; de gyulladás, góc is okozhat pattanásokat, ha valahol elrejtve van a szervezetben. Nem árt felkeresni egy bőrgyógyászt.
Egyébként mit iszol a zöld teán kívül? Üdítők is lehetnek pattanásaid.
Nem fűszerezek, szinte egyáltalán. Zöldteán kívül csak vizet iszom, 1.5-2 litert naponta. Bőrgyógyásznál is voltam, diane 35-ot írt fel, segített is egy kicsit.
A gyulladás lehet, mert egy ideje gondok vannak a bölcsességfogammal, nem tud kijönni egészen és néha begyullad, de nem mertem eddig elmenni fogorvoshoz:-) De akkor most megnézetem.
Meg akkor a szóját is hanyagolom. Lenne tipp esetleg, hogy lehet-e vmivel helyettesíteni?
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!