A végbéltükrözés során megsérthetik a belet és okozhatnak kárt a belekben?
Figyelt kérdés
Nem tudom elmenjek-e egy ilyen vizsgálatra, mert ha több kárt okoznak vele mint hasznot és ráadásul negatív az eredmény, akkor annak nem sok értelme.2013. jan. 6. 17:34
1/2 anonim válasza:
Végbél tükrözésnél csak az alsó bélszakaszt nézik, merev eszközzel. Ép bélnyálkahártyán nem okoz sérülést, nem drasztikusan juttatják fel az eszközt.
Lehet, hogy a vastagbél tükrözésre gondolsz, ami a teljes vastagbél áttekintésére szolgál. Itt egy hajlékony csővel vizsgálják a bélszakaszt és gázzal fel is fújják kicsit, hogy a falak ne tapadjanak egymáshoz, elemelődnek egymástól. Az eszköznek tompa vége van, nem szúr.
Én még nem hallottam sérülésről, akinek megcsinálták.
Nekem is volt, inkább a helyzet kínos abban a pár percben.
2/2 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy ilyen kárt okoznak, az viszont biztos, hogy fájdalmas a vizsgálat, ha nem altatásban végzik. Csak indokolt esetben menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!