Akik elhagytátok a zsírt és olajat milyen változást tapasztaltatok?
Ehhez nem értek segítsetek ! Nekem azt tanácsolta egy orvosi iskolába járó tanuló, hogy az ételekben levő zsiradék elegendő.
Az a baj, hogy lerakódik az erekbe az olaj is :S
Az állati zsír egyáltalán nem árt, nem rakódik le az erekben. A növényi olajak (kivéve az olivaolaj) ellenben gyulladást keltenek a szervezetben. A gabonafélék, a krumpli, a rizs és a cukor és a tej a főellenség. Zsírt, fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt magvakat (bizonyos féléket) korlátlanul lehet fogyasztani.
Ha nem eszel zsírt, nagyon hamar megöregszel.
Csak gondoltam jó, ha tudjátok.
"Ha nem eszel zsírt, nagyon hamar megöregszel. "
Nem értem miért?
Mert a zsírok alapvető tápanyagok.. miért? Mert zsírok alkotják a sejtjeid kettőslipid rétegét (sejthártya) mert zsírok szolgálnak hormonok (nemi hormonok) alapjául.
Mert az ember részint húsevő, a húsokban pedig zsír van, ezért jól kezeljük a zsírokat, sőt igen jól hozzászoktunk a tengeri állatokban lévő zsírokhoz, azaz a magas omega3 arányú zsírokhoz. És ez lenne nekünk a legjobb.
Valójában nem kell több zsírt enni mint amennyi a húsokban van, és nem kell minden nap húst enni.
DE miből akarunk egy aktív, edzésekkel, egésznapos munkával teli élethez energiát meríteni?
Cukorból (keményítő a kenyérben, gabonákban, rizsben..) fehérjéből a sok-sok húsban, ami azért nem olcsó vagy zsírból, ami rengeteg energiát szolgáltat, megfizethető árú, és persze csak gyulladásos betegségek esetén rakódik le az érfalakon de ezek a betegségek elkerülhetők a tej-keményítőfogyasztás elhagyásával, illetve zsírfogyasztástól függetlenül is kialakulnak ha a test ilyen állapotban van.
"Valójában nem kell több zsírt enni mint amennyi a húsokban van, és nem kell minden nap húst enni.
Akkor ez azt jelenti, a zsírt el is lehet hagyni ! Itt a kiegészítő zsííra gondolok : Rántáshoz, sütéshez + főzéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!