Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kávé fogyasztó hatású?

A kávé fogyasztó hatású?

Figyelt kérdés
Csak arra gondoltam, hogyha több kávét iszok, akkor... Na szóval tudom, hogy a kávé elősegíti az emésztést, tehát valószínű gyorsabb az anyagcsere. És a kérdésemet úgy értem, hogyha netán fogyni szeretnék, és valamivel több kávét innék, mellette sportolnék + odafigyelnék a kalóriákra is valamennyire, akkor valamivel gyorsabban menne a dolog? :)

2013. jún. 17. 13:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne kávéval akard gyorsítani az anyagcseréd.
2013. jún. 17. 13:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Tényleg gyorsítja az anyagcserét, volt alkalmam kipróbálni, de a tea sokkal jobb. Abban is van koffein, de fokozatosan és tartósabban hat, mint a kávé, az ugrásszerűen növeli a vérnyomást, stb, aztán utána hirtelen lőttek a hatásának, de a tea hatását csak kicsit hosszabb idő után érzed, akkor viszont hosszabb ideig. Én gyümölcsös fekete teákat szoktam inni, több litert egy nap, és legalább a folyadékszükséglet is megvan.:) De persze semmi cukor. Persze attól még ihatsz kávét, de ne túl sok tejjel, semmi tejszínhab és cukor hozzá.

Ja igen, és ha valamennyire figyelsz csak a kalóriákra, az nem sokat ér önmagában:) Egyél kevesebb szénhidrátot, mozogj, és ennyi. :D :)

2013. jún. 17. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
aztán kapsz a sok kávétól egy jó kis gyomorfekélyt na akkor aztán tuti le fogsz fogyni. Meg rámegy az érrendszered stb. Ha sportolsz és oda figylesz hogy mit eszel akkor midnneképp fogyni fogsz nem kell hozzá több kávé.
2013. jún. 17. 13:45
 4/4 A kérdező kommentje:

1. kösz :D

2. köszönöm a bő választ :) azért is gondoltam kávéra, meg persze nem literszámra, mivel a vérnyomásom alacsony, de a leírtaidból úgy veszem le, a tea is segítene ezen :) És az sokkal finomabb! :D

3. Annyira nem gondoltam sokra :P csak hogy nem reggeli 1, hanem mondjuk napközben is egy-kettőre :) az gondolom még nem olyan vészes, már csak ha vesszük azt, hogy sokan isznak többet napi 1-nél :) A kalóriás dolgot vágom, egy ideig a kalóriabazis.hu-n figyeltem ilyeneket :)

Szóval mindenkinek kösz a gyors és kielégítő választ, mennek a zöld kezek/lájkok vagy mik! :)

2013. jún. 17. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!