Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért egészségesebb a szőlőcuk...

Miért egészségesebb a szőlőcukor, mint a répacukor?

Figyelt kérdés
2007. szept. 21. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
a szőlőcukor úgynevezett egyszerű cukor, míg a répa és nádcukor összetett cukor. Az egyszerű cukrokat a szervezet gyorsabban bontja le és gyorsabban alakítja energiává. Ezért szokták ajánlani pl. vizsgákra, gyorsan juttat friss energiát az agysejtekhez. Fogyókúra esetén egyik sem jó hatású, ugyanúgy hízlal! :)
2007. szept. 24. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
19%
Ez egy NAGYON NAGY TÉVHIT! A szőlőcukor NEM EGÉSZSÉGES! SŐT! Semmilyen cukor nem egészséges! Elhízást, cukorbetegséget, csontritkulást, sőt rákot is okozhat! A cukor a természetben NEM található. Rendkívül gyorsan jut a szervezetbe, ezáltal elsavasítja azt, így a szervezet a csontokból és a fogakból vonja ki a kalciumot! Másrészt a gyors felszívódás miatt nagy inzulinreakciót vált ki, ami elhízást és cukorbetegséget okoz!
2008. márc. 19. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
100%
Szőlőcukor nem található a természetben? Te csöppet el vagy tévedve, látszik nem figyeltél biosz órán.
2011. márc. 4. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:

12:01

szerinted nincs a természetben.. de pl. a fotoszintézis során szerinted mi keletkezik??

2012. máj. 13. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A répacukor összetett cukor, emésztéskor szőlőcukorra és gyümölcscukorra bomlik. A gyümölcscukor nem megy be az inzulin hatására az izomsejtekbe. A máj glikogén-raktárait telíti. Onnan a máj át tudja alakítani szőlőcukorrá, ha éppen alacsony lenne a vércukorszint (ez szőlőcukrot jelent), de ugye nem alacsony, hiszen a répacukor másik fele a szőlőcukor éppen felnyomta a vércukorszintet. Ezért ilyenkor a fruktóz zsírrá alakul, fokozza a triglicerid-szintet, így sokak szerint egyik elsődleges oka az érfalak leromlásának.


A szőlőcukor viszont nem olyan édes, így több kell belőle, tehát finomított formájában fogyasztva az sem tekinthető egészségesnek.

2014. jan. 26. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!