Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Akinek izomsorvadása van,...

Akinek izomsorvadása van, annak a sok fehérjefogyasztás lassítja a folyamatot és a cuor, stb. gyorsítják?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 22:25
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem csakúgy érdekel, hanem azért, mert az unokaöcsémről most derült ki, és akkor nem veszek neki édességet, ha az csak ront a helyzeten.
2009. okt. 8. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ mitől van izomsorvadása. De izomsorvadást lassíthatja a megfelelő fehérjebevitel, de nem gyorsíthatj a a szénhidrátbevitel. Kivéve ha olyan enzimproblémája van, hogy nem ehet szénhidrátot.
2009. okt. 8. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
nem minden szénhidrát cukor. a cukor mindenkire káros, ezért természetes - összetett - szénhidrátokat kell fogyasztani mindenképp: teljes gabonák, hüvelyesek stb. A fehérje bevitel mindenképp fontos, és a rendszeres sport szintén segíthet, de nem gagyi kismamatorna, hanem valami normális.
2009. okt. 9. 14:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Így született. Ez a Dystrophia Musculorum Progressiva (duchenne), az izomsorvadás legrosszabb fajtája (halálos). A sport nem segít rajta.
2009. okt. 9. 19:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Kösz a tájékoztatást, de nagyon jól ismerem a szénhidrátokat. Ha elolvastad a kérdést, nem ezt kérdeztem, hogy ehet-e szénhidrátot. Cukrot kérdeztem. Tudom, abból is van jófajta: szőlőcukor és gyümölcscukor. Csak érdekelne, hog lisztet, sima cukrot ehet-e vagy nem szabad.
2009. okt. 9. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyedül a MOZGÁS tudja késleltetni a folyamatot, de sajnos ez nagyon komoly betegség.
2009. okt. 9. 20:50
 7/8 anonim ***** válasza:
azt nem a te kérdésedre írtam, hanem az előző válaszadónak, ő írt szénhidrátot (bár tudom nem az övére kell válaszolni) :) cukrot lisztet senkinek sem ajánlatos fogyasztani, egészséges embernek sem. betegeknek meg pláne. Ezek izolált szénhidrátok és a mai népbetegségek 80%-át okozzák. (cukorbetegség, elhízás, csontritkulás stb.) Angol kutatók The Saccharine desease-nek nevezték el ezeket a betegségeket összefoglalóan.
2009. okt. 10. 12:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet a mozgásra.

Igazad van, tényleg senkinek nem kéne cukrot ennie.

2009. okt. 10. 13:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!