Ivilicious kérdése:
Teljes kiörlésű kenyér vagy rozs kenyér? Vagy melyik a legjobb?
Figyelt kérdés
2013. máj. 28. 11:09
1/4 anonim válasza:
Nálunk a péknél kapni teljeskiőrlésű rozskenyeret, de ha tutira szeretnél menni vegyél tk. tönkölybúza kenyeret.
Ha csak ez a kettő, akkor inkább rozs.
2/4 A kérdező kommentje:
tönkölybúzában kevesebb a kalória/több a hasznosítható anyag benne,mint a teljes kiőrlésűben?
2013. máj. 28. 11:26
3/4 anonim válasza:
Alacsony a glikémiás indexe, így kevésbé emeli meg a cukrod, másrészt a magoknak és a teljes kiörlésnek köszönhetően magasabb a rosttartalma.
4/4 anonim válasza:
Annyi haszna van a teljes kiőrlésű kenyérnek, hogy segítesz a mezőgazdaságnak megszabadulni a korpától. Nincs elég állat, nem tudunk a melléktermékkel mit kezdeni, így a korpával sem, hát tegyük bele a kenyérbe és nevezzük el tk. kenyérnek. Magasabb a rosttartalma, mert benne van a korpa is, de ennyivel több. A rozslisztből készült kenyér egy összeállt tömör ehetetlen szutyok, próbálj otthon kenyeret sütni belőle. Nagy része fehérliszt, ízesítés és szinezés miatt kerül bele egy kevés rozsliszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!