Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Esti sajt nem baj?

Esti sajt nem baj?

Figyelt kérdés

Mostanában rászoktam, hogy este lefekvés előtt (10 vagy ritkán éjfél között) fogom a sajtszeletelőt meg a sajtot és elkezdek szeletelgetni és enni, csak úgy magában

imádom a sajtot, de múltkor anyám rámutatott, hogy a 2.5kgos ementáliból pár nap alatt 1kgos ementáli lett, és ő nem nyúlt hozzá:D prímán elfogyasztok 30-40 dekákat egy evésre... ezzel csillapítom az étvágyam, meg élvezem a sajt ízét, amit imádok

ez baj? vagy milyen hatása lehet?

#sajt #zabálás #este #evés #sajtszeletelő
2013. máj. 22. 22:08
1 2
 1/12 anonim válasza:
61%
dettó XD olyanokat szoktam púzni hogy csak na :DDDDD
2013. máj. 22. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Tejtermék.

Ugyan, nem baj a krónikus betegségek ma már az élet részei. És biztos megéri mert valóban egy élmény lehet. Attól függ, neked mennyi betegséget érne meg ez a kaja a jövőben? Ha nem küzdenél autoimmun betegségekkel, elhízással akkor baj. Ha lazán lesz.arod, akkor nem baj! :D

2013. máj. 22. 22:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Harcművész, Rád számítottam, nem fogok párolt borsón élni halálom napjáig:D

genetikailag autoimmun betegségem van amúgy, úgyhogy ezen nem változtat különösképpen..

elhízásra ott a mozgás:D

1es, ja, fingat rendesen, de nem is baj, így legalább szarok minden nap rendesen:D

2013. máj. 22. 22:51
 4/12 anonim ***** válasza:

Azért ha kiderülne hogy pár hónap célirányos táplálkozással javulna a betegséged..

Hogy valaki eleve betegnek szülessen.. a genetika alatt hajlamot értesz, nem? A hajlam a környezeti tényezőknek megfelelően teljesedik ki.. a sajt azért jó alap autoimmun betegségekhez, a fenébe is.

Egyél füstölt sonkát, az se rossz. A borsó krónikus autoimmun betegek esetén sz.ar!

Csak jót akarok.

2013. máj. 22. 22:58
 5/12 A kérdező kommentje:

a nővérem vak, és én is jó úton haladok felé... nem tudom mi köze a sajtnak ahhoz, hogy az immunrendszerem kilöki a retinámat, de 10 éves koromban észrevették és mivel nővéremnek is ugyanez van, logikus, hogy nem hajlamot, hanem betegséget kaptunk.. pláne, hogy a családban felfelé senkinek nincs ilyen, a hajlam meg ez alapján van...

sokkal inkább gyanítom, hogy köze van ahhoz, hogy apám 10 éves kora óta dohányzik, engem meg 40 éves korában csinált... 30 év dohányzás után a spermák már valahgoy nem az igaziak, pláne, hogy sosem termelődtek egészséges környezetben.. (mm nemi éréskor már 2-3 éve bagózott)

2013. máj. 22. 23:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Minden, ami a bélfalunk áteresztését növeli összefüggésben van allergiákkal, kóros immunrendszeri folyamatokkal. A cikk pont a burgonyafélékről szól, csak hogy legyen egy kép élelmiszerek hatása és a betegség között.

A tejtermékek is okozzák az ÁBSZ-t, emellett a tej fehérjéire is reagál az immundendszerünk. A gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség nem más, mint a hasnyálmirigy autoimmun elsorvadása például a tehéntej áldásos hatására.

Nem akarok rád erőltetni semmit, de hiba lenne ilyen tudást, lehetőséget figyelmen kívül hagyni. Ha nem jön be, annyi sajtot eszel még amennyit csak akarsz, senki nem gátol benne.

2013. máj. 22. 23:12
 7/12 A kérdező kommentje:

hát jó

bár ez az áteresztő bél dolog... tanultam nem csekély anatómiát, és nemrég vizsgáztam belőle (és amúgy 5ös lett)... de a bélfal ugyan mit ereszt át? semmit... a bélbolyhok kapillárisain át jut a tápanyag (illetve minden enzimek által oldott anyag) a véráramba, onnan meg a szervezetbe... a bél fala nem fog átengedni semmit, csak a bolyhokon át a vérrel...

lehet, hogy hasznosak az ilyen oldalak, de konkrétumot nem ír, én meg nehezen elégszem meg azzal, hogy "ez az anyag ezt csinálja, értsed megfele" :/

de ha találsz olyat, amiben leírja, hogy melyik anyag hova kerül és milyen módon fejti ki a leírt hatásokat, akkor azzal már szívesen megbarátkozom:)

2013. máj. 22. 23:30
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Találni fogok, persze. Tények-tévhiteken is le van írva, csak másik cikkben, nem is egyben.

Te anatómiából az egészséget tanultad meg. Hogy MŰKÖDIK a bél, a tápanyag felszívás. Á-á, az ÁBSZ nem az egészséges működés. Nem csoda hogy nem ismered, hát még a belgyógyászok többsége sincs tisztában vele hogy ez hogyan-s mint, egyáltalán létezik!

Önmagáért beszélő kifejezés: a bélfal áteresztővé válik és mindenféle olyan anyag, amiknek kívül kellene maradnia átjut a hámsejteken, hámsejtek között. Na már most bizonyos baktériumok anyagcseretermékei, bizonyos fehérjék, glikoproteinek.. jobbak a véráramon kívül.

Kitanítalak erről, mert ártani nem árthat, megvan ám ennek már az irodalma, csak amíg a köztudatba bemászik.. az hosszú idő lesz. Egyelőre ott tart a lemaradott világ, hogy megmagyarázhatatlan bélbetegségek, gyulladások (egészen a Colitisig, Crohn-ig). Óó, az okokat és az egyéb ehhez kapcsolódó kórokat még nem is karcolgatják, legalábbis az átlag orvosok többsége sajnos még nem.

2013. máj. 22. 23:36
 9/12 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, szerintem hagyd figyelmen kívül ezt a '' tudást'', mondj le róla ( habár kétségtelenül érdekes lenne tudni, hogy hogyan okoz a sajt autoimmun betegségeket). tanuld inkább az anatómiát.
2013. máj. 23. 19:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem a sajt, hanem az ÁBSZ. A jelen kor egyik legnagyobb kérdése.. mivel most tartunk ott, hogy az emberek többsége beteg és ez valószínűleg erős korrelációban van az áteresztő bél szindrómával és az ezt okozó élelmiszerekkel, gyógyszerekkel. Tehát ÉRDEKES és ÉRDEMLEGES a kérdés. Lehet helyette futballt is nézni persze.. kinek mi a fontos.
2013. máj. 23. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!