Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Már lassan 2 hónapja szenvedek...

Már lassan 2 hónapja szenvedek a gyomorégéssel, savlekötöt, savcsökkentőt szedek, de 1-2 napra hat aztán kezdődik előről. Diétát betartom már gyomortükrözésen is voltam. Tippeket szeretnék kinek milyen gyógyszer vált be?

Figyelt kérdés
2013. máj. 19. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen diétát tartasz? Semmi kávé, kevés cukros étel ital, semmi szénsavas, sok zöldség?

Táplálékallergiától is lehet, nem ártana megnézetni.

Én is szenvedek néha tőle, de a gluténmentes diéta sokat javított a helyzeten. (Mondjuk én mellé még állandó hasmenéssel is vergődtem, na ez viszont teljesen megszűnt!)

Akkor romlik vissza a savam egy kicsit mikor sok édességet eszek ünnepeken. Azt nem szabadna...

Egyéb iránt a Salvus kúrát ajánlom. A Quamatel ideig óráig hat, de aztán nem.

2013. máj. 19. 20:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Füszermentes,szénsavmentes,édességet se eszem főleg csokit nem,csak tésztát szinte meg főzelékek.Salvus vizen godolkodom,csak nem tudom h megtudnám e inni,viszont ha más nem segít akkor muszály leszek.Viszont ennem kéne mert csak fogyok.AZ almaecetes méz párosítást próbáltad???..Köszi a választ..
2013. máj. 19. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Az almaecet/mézet nem, csak a sima almaecetet próbáltam, de az nem jött be.

Magában a mézre mondják, hogy savcsökkentő, és ha belegondolok, mikor régen minden reggel mézes kenyeret fogyasztottam akkor jobb volt a helyzet. Este viszont már nem ehetek ilyesmit, mert én meg hízásra hajlamos vagyok. Ami még jó lehet az a kefír lefekvés előtt.

Ha ennyire rossz a helyzet, hogy már fogysz tőle, akkor mindenképpen próbálj meg ételallergia tesztet csináltatni. A stresszt is kerülni kell, de ezt is biztos tudod.

A Salvus tényleg elég rossz ízű, de meg lehet szokni.

2013. máj. 19. 22:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot:)
2013. máj. 19. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:
A gyomrod ég, vagy a nyelőcsöved? Az első savtúltengés, a második pont az ellenkezője. Egyél többször, kis adagokban. Kerüld a forró, a fűszeres kajákat. Akut gyomorégésre jó egy pár korty jéghideg víz is.
2013. máj. 21. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!