Mi jobb? Ha aszalt gyümölcsöt, vagy ha olajos magvakat nasizok?
Aszalt gyümi.
Mondjuk a mogyoróban pl. sok a fehérje, ebből a szempontból jobb a gyümölcsnél, de sok benne a zsír is.
Amúgy meg ha nem zabálsz egyikből sem 50 kilót, edd, amelyik jobban esik. :)
És ha azonnal kell energia, akkor a cukor fog hasznosulni, nem a zsír.
A zsírhoz csak akkor nyúl a szervezet, ha kimerültek a glikogénraktárok.
Zsírhoz állandóan nyúl a szervezetünk, mert vércukrot szinten kell tartani, és mivel jobb esetben senki sem tömi magát cukorral.. így szintetizálni kell, zsírból (és fehérjéből) glükózt. Meg a glikogén raktárak visszatöltéséhez is szintetizálni kell, hiszen az ember nem tömi tele magát cukorral (elvileg).
Mindkettő jó szerintem, úgymond mértékkel. Nem kell túl sok gyümölcscukor, de olajos magvakból az esetlegesen sok keményítő sem. Pillanatnyi alkat kérdése, ehhez képest kell mértéket tartani. Ha valaki hízásra nem hajlamos, egyébként jól eszik akkor mindkettőt nyugodtan eheti. Olajos magvaknál a túl sok növényi zsírra lehet figyelni, gyümölcsnél a cukorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!