Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Azok a vegánok, akik CSAK...

Azok a vegánok, akik CSAK zöldséget és gyümölcsöt esznek nem híznak, ugye?

Figyelt kérdés

mert nem fogyasztanak zsírt meg fehérjét meg szénhidrátot csak gyümölcscukrot

ez így van?



2013. máj. 4. 18:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én is vegán vagyok, csak eszem húst."

Na ennyi.

2013. máj. 10. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Vajon ki írt ilyen mondatot? Mégis mi a baj vele? ?!?!
2013. máj. 10. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy szinte minden gyógynövény mérgeő hatású, a glutén és a finomított cukor rállektő, a lektinek (a borsó nagy mennyiségben tartalmazza) halálosak.


Nem azért, de mit lehet megenni úgy, hogy nem szólod le?

A magvan többségében ott van a glutén, ami "elvilek, tudományosan bebizonyítva" nagyon káros. A zöldségek lektinjei is veszélyesek. A tej tele van gennyel, és hormonnal, a tojás sem jó. A konyhasóba kálium vegyületeket kevernek (megjegyzem alig volt mérhető mennyiség benne), ami miatt fogyaszthatatlan.

A keményítő nem egészséges! A zsírok pedig telítettek, és károsak. Mindenki meg akar ölni minket, és csak rosszat akarnak.


Mentalitás kérdése, hogy ki mennyire bolond. Szerinted a tengeri algák egészségesebbek? Nagyon sok jód van benne, de a konyhasóba kevert jód már mérgező! Ha meghajnák azt a szót az emberek, hogy cianid, akkor már meg akarnak halni. Az algák nagytöbbségét nem is fogyasztotta az európai részen lévő emberek többsége sok ezer évvel sem. De ha a Japánokat felhozod, akkor arra annyit, hogy nem csak algát esznek, anem rizst is, ami sok szénhidrátot tartalmaz.

Lektinekről:

Szerinted nem védi magát semelyik élőlény sem? Vannak pedig olyanok, amik erősen védekeznek a külső támadások ellen, és vannak olyanok, amik nem. Miért várjátok el mindentől, hogy 100%-ig biztonságosak legyenek?


Egyetek akkor inkább szintetikus fehérjéket, mert tápláló hatásúak. Vagy a desztillált víz is egészségesebb, mint a csapvíz, mert nincs benne semmi oldott anyag sem. Csak hogy viszi be az ember a sok szervetlen anyagot, ha nem eszik húst, és paleo. A vitaminokba meg mérget kevertet az állam, hogy ölje az embereket?



Így gondolod, harcművész?

2013. máj. 11. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

Gyógynövények mérgezők? Mondjuk úgy, hogy ész nélkül semmit nem lehet használni, túladagolva a koffein is káros, adott esetben 1-1 gyógyhatással bíró anyag (legyen gyógynövény) nem kívánt hatásokkal is járhat ha valakinek az állapota épp más hatású kezelést kíván. Ez egyértelmű szerintem.


"a glutén és a finomított cukor rállektő"

Nem egészen, de úgymond vannak problémák velük. Szerencsére nem kell enni. Lektinek csak igen nagy mennyiségben, intravénásan a véráramba juttatva halálosak. Élelmiszerből felszívva inkább krónikus betegségeket okoznak.


"Nem azért, de mit lehet megenni úgy, hogy nem szólod le?"

Normális ételekbe én biztos nem kötnék bele, bocs hogy a legnagyobb szenny kajákról amiket normális ember meg nem enne írok 1-2 egyébként jogos kritikát.


"A tej tele van gennyel, és hormonnal, a tojás sem jó"


Senki sem mondta hogy a tojás nem jó, vagy ha igen azt velük beszéld meg, ebben nem tudok segíteni. A tojás lényegében hús, a tej viszont az emlős állatok kölykeinek tápláléka.


"A konyhasóba kálium vegyületeket kevernek (megjegyzem alig volt mérhető mennyiség benne), ami miatt fogyaszthatatlan."


Elnézést, hogy a konyhasóhoz káliumot kevernek és én még nem öltem meg azt aki ezt tette. Ezt rajtam kell számon kérni, csak jelenleg még a törvények a káliumozott só gyártójának életét védik az olyan pszichopatákkal szemben mint én. Amíg ez így van addig a sóhoz káliumot fognak keverni. Épp nem találok különböző káliummal dúsított sókról összetételt, de nem 'kis' mennyiségű hozzáadott káliumról, hanem 30-40% nártium csökkentésről, azaz NAGY mennyiségű hozzáadott kálium vegyületről beszélhetünk.


Felmerül a kérdés azon túl hogy ez vajon mennyire káros: MINEK? Hogy meri valaki ezt megtenni.


"A keményítő nem egészséges! A zsírok pedig telítettek, és károsak. Mindenki meg akar ölni minket, és csak rosszat akarnak. "

Fals állítások, a káros telített zsír elméletet a kardiológusok társaságán vagy a dietetikusok országos szövetségén verd le, ne rajtam. Szólj ha mész, viszek kesztyűt vagy késeket nagyon szívesen.


Alga-jód-só. Fogalmam sincs. Én nem keverek jódot sóval. És nem tudom hogy jó-e. Nem állítom hogy nem jó, hogy káros. Nem eszem algát, és inkább egy alga-kutatóval lenne érdemes megbeszélni hogy jók-e.


Milyen cianid vegyületre gondolsz. A japánok és a rizs. Ez nekem olyan téma mint a karatésok és az egészség. A japán karatemeseterek 60-70 éves korukra alig tudnak mozogni, 1 órán át bemelegítenek - aztán kur.va jók, ez tény. Olcsó a rizs, közöttük is létezik cukorbaj és elhízás, akárcsak a kínaiaknál :)


"Szerinted nem védi magát semelyik élőlény sem? Vannak pedig olyanok, amik erősen védekeznek a külső támadások ellen, és vannak olyanok, amik nem. Miért várjátok el mindentől, hogy 100%-ig biztonságosak legyenek? "


Nekünk azt kellene megennünk, amivel szemben meg tudjuk védeni magunkat, lényegében azon elvet követve amit írtál. Azért várom el hogy biztonságos legyen amit megeszek, mert nem érek rá (vagy nincs kedvem) betegnek lenni. Tökéletes biztonság nincs, ezt Biacs Péter dr. így oktatja élelmiszerbiztonság előadáson. Igaza van :D


"Egyetek akkor inkább szintetikus fehérjéket, mert tápláló hatásúak. Vagy a desztillált víz is egészségesebb, mint a csapvíz, mert nincs benne semmi oldott anyag sem. Csak hogy viszi be az ember a sok szervetlen anyagot, ha nem eszik húst, és paleo. A vitaminokba meg mérget kevertet az állam, hogy ölje az embereket? "


Egyen húst. Egyen tojást. Egyen zöldségeket és gyümölcsöt. Ki mondta, hogy ne? :)

Nem tudom mit kevernek a vitaminokba, szerintem egyikünk sem tud ilyeneket, legfeljebb valaki hallott ezt-azt, és vagy elhiszi vagy nem. Nyilván mindent nem hiszünk el amit hallunk.


Így gondolom-e? Most kifejtettem több ízben, hogy távolról sem gondolom úgy mint ahogy írtad. Remélem segítettem, vagy hasonló.

2013. máj. 11. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

A te nézeteidet írtam le. A lektinek valóban nagyon lassan mérgeznek, de szerintem ez említésre sem méltó. Csak annyi, hogy sorolj pár olyan élelmiszert, amit meg lehet enni szerinted is.


A konyhasó K-ionjait megmértük, és ALIG van benne valami hidd már el.

2013. máj. 12. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:

MELYIK terméket mértétek meg? A káliummal dúsított (csökkentett Na tartalmú) sót? Bakker nehogy vegyél nekem egy tiszta mintát és az alapján általánosíts az összes sóra, ez alapvető elméleti hiba lenne méréstechnikán kívül.


Hús, szalonna, kukac, hal, répa, retek, mogyoró, rigó, tojás, saláta, cékla, káposzta, hagyma.. reggelizni kéne.

2013. máj. 12. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha már a méréstechnikámról beszélsz, akkor annyit, hogy összesen 1 gramm sókeveréket (5 féle só) 99gramm trideszt vízben oldottam fel.


Akkor neked adom az összes szakmai diplomáimat, ha nem jól mértem meg az oldatot. Alig volt kimutatható kálium ion koncentráció benne. Ne hargudj, de nem fogok márkákat felsorolni itt, és levélben sem.


Csak a nézeteid soroltam fel a hozzászólásomban. Szinte a fejem teszem arra, hogy a konyhasóba nem tesznek káliumot.

Elsőnek egy alapfokú iskolai végzettség kellene. A kálium fémes formában nem található meg a vízben. Annak sóit haználják, amik vízoldékonyak.

Van, akiknek nátrium szegény diéta kell (itt ne köss belém, nátrium ion szegény diéta) orvosi javaslatra is. Megjegyzem, hogy egy ember naponta használ 1gramm sót, ha nagyon figyel, és alig használja, mivel orvosi indokból csökkentve van. Ennek minimális része a kálium-ion. Ha azt nézed, hogy a KCl tartalomból nég kevesebb a kálium, mint a valódi tömege az ominózus KCl-nek...

A káliumnak vérnyomáscsökkentő hatása van, tehát eredményesebbé teszi a vérnyomáscsökkentő hatású nátriumban szegény diétát. Emellett az idegrendszer működésében van szerepe. A konyhasó is egy fém-halogenid vegyület. Szóval meg kellene ijedned, mert benne van az, hogy fém.


A kálium-jodidot a konyhasóhoz azért adagolják, hogy ne alakuljon ki golyva. A magyar ember étkezése során alig kerül jódvegyület a szervezetbe, tehát pótolni kell. Ez sem tetemes mennyiség amúgy.


"Milyen cianid vegyületre gondolsz." Ez gondolom kérdés lett volna. A K4[Fe(CN)6] komplexre gondoltam. Csomósodásgátló anyagként keverik egyes konyhasókba, de gyakrabban az asztali sókba.


Én is egyetértek a Doktorral, szerintem sincs tökéletes biztonság.


"Hús, szalonna, kukac, hal, répa, retek, mogyoró, rigó, tojás, saláta, cékla, káposzta, hagyma".


Kukac, és rigó. Kedves egészségedre!


A retek egyik vegyülete egy antibakteriális hatású mustárolaj származék. Antimikrobás hatású, és kiöli a bélflóráid.


(C3H7)2S. Olvass utánna.



Amúgy hány osztályod van? Amikor megemlítetted a Doktort, akkor szerintem kiemelten azt hangsúlyoztad, hogy egyetemre jársz.


Én nem használom a doktori címet, szerintem a magánéletben nem vagyok doktor...

2013. máj. 12. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:

Nátrium csökkentetett só. Ezt kálium-klorid hozzáadásával érik el. Keress már utána. Nem érdekelnek a márkák.


A nézeteimet biztos nem soroltad fel, ebben enyhén ittasan is halál biztos vagyok. Talán hiszed hogy felsoroltad. Hisznek emberek vízen sétáló prófétákban is.. a hit irreleváns.


"A kálium fémes formában nem található meg a vízben"


Szintén irreleváns, biztos valamit rosszul írtam, talán szintén részegen. Nem változtat a valóságon, kálium sóról beszélünk (KCl).


"Van, akiknek nátrium szegény diéta kell (itt ne köss belém, nátrium ion szegény diéta) orvosi javaslatra is."


Orvosi javaslatra. Itt szoktam linkelni a mémet: tell me more :))) Orvosi javaslat, hát fantörpikus. :D


"A káliumnak vérnyomáscsökkentő hatása van,"


A vesénknek meg vérnyomásszabályozó és nátrium kilúgzó (kiválasztó) hatása, működésénél fogva. Le kellene sz.arni a káliumot, nem hozzátenni a konyhasóhoz.


"A konyhasó is egy fém-halogenid vegyület. Szóval meg kellene ijedned, mert benne van az, hogy fém. "


Nehéz lenne elképzelni, hogy én EMBERKÉNT nem ijedek csak úgy meg? Semmitől. Ki fogok menni a konyhába és eszem sót. NaCl. A félelem vagy ijedtség leghalványabb tünete nélkül. Fém só a testembe, nyami.


"A kálium-jodidot a konyhasóhoz azért adagolják, hogy ne alakuljon ki golyva. A magyar ember étkezése során alig kerül jódvegyület a szervezetbe, tehát pótolni kell. Ez sem tetemes mennyiség amúgy. "


Talán több jódtartalmú zöldséget kellene enni. Ismerem a jód szükségességét, fantörpikus. Más nézetek szerint a radioaktív jód-ionok kicserélése végett adtak jódot a sóhoz s nem a golyva miatt. Esti mese, megint tök mindegy egyébként.


"K4[Fe(CN)6]" inkább eszem ezt a sóval mint mondjuk glutént a búzából.


"Kukac, és rigó. Kedves egészségedre!"

Asszem igen, ezek bárkinek egészségére válnának. Az egyik idealizált és megbotránkoztató (külön öröm) fehérjeforrás, a másik elvileg csirke ízű, bár inkább énekesmadár, talán védett. Chilivel ízesítve marad a csípős-csirke íz.


"A retek egyik vegyülete egy antibakteriális hatású mustárolaj származék. Antimikrobás hatású, és kiöli a bélflóráid."


Sebaj, nem eszem mesterséges édesítőt és cukrot, így csak a mustárolaj pusztítja a bélflórám, tehát többszörösen egészségesebb bélflórám lehet mint a rohasztott tejet ÉS minden édesítőt, adalékot és antibiotikumot elfogyasztó embereknek. Kis sikerélmény nekem, boldoggá tesz és ez a lényeg. De beteg sem leszek, ez pedig bárki számára elfogadható előny.


"Amúgy hány osztályod van? Amikor megemlítetted a Doktort, akkor szerintem kiemelten azt hangsúlyoztad, hogy egyetemre jársz.


Én nem használom a doktori címet, szerintem a magánéletben nem vagyok doktor..."


Húzom az osztályokat. Egyetemre járni életforma, egyébként mellékesnek tartom. Kizárólag a tiszteletadás jeleként akartam kihangsúlyozni a doktort. Nem értek az úrral mindenben egyet (milyen meglepő) de kifejezetten jó embernek tartom, megérdemli a tiszteletet. Őszinteség roham: Biacs doktor nagyon értékes ember, ezt különösebben nincs értelme kiemelni, de látszódjon hogy van emberi oldalam is.

2013. máj. 12. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nátrium csökkentetett só. Ezt kálium-klorid hozzáadásával érik el. Keress már utána. Nem érdekelnek a márkák.


##Nem csak nátrium szegény konyhasó van pedig. A gyógyszertárban is lehet venni paracetamolt, amitől meg lehet halni nagy dózisban. A káliumsókkal dúsított konyhasó nagy adagja ugyanúgy halálos, mint a nagyon erősen túladagolt konyhasó.


A nézeteimet biztos nem soroltad fel, ebben enyhén ittasan is halál biztos vagyok. Talán hiszed hogy felsoroltad. Hisznek emberek vízen sétáló prófétákban is.. a hit irreleváns.

##Szóval tudományos forrásaid is vannak? Tell me more ;)

De van normális só is, nem gondolod? Lehetne akár inni hipót ásványvíz helyett, mert mindkettőt műanyag palackokban árulják. Aki normális, az nem ilyet vesz feleslegesen. De szerintem egy tabletta C-vitamintól sem lesz bajunk ha 100%-on túl visszük be.


"A kálium fémes formában nem található meg a vízben"


Szintén irreleváns, biztos valamit rosszul írtam, talán szintén részegen. Nem változtat a valóságon, kálium sóról beszélünk (KCl).


##Igen, ügyes. Nem gondolom, hogy részeg lennél, írj még többet, és az fog látszani, hogy okosabb vagy.



"Van, akiknek nátrium szegény diéta kell (itt ne köss belém, nátrium ion szegény diéta) orvosi javaslatra is."


Orvosi javaslatra. Itt szoktam linkelni a mémet: tell me more :))) Orvosi javaslat, hát fantörpikus. :D


##A kardiológus, akihez járok (a veleszületett szívbetegségem miatt évente egyszer) még az üzemorvoslás, farmakológia, belgyógyászat szakorvosa. Egyetemen is tanít (nem véletlen), úgyhogy remélem, hogy elhiszed a szavát, és nem valami olcsó, leakciózot egészséges életmód könyvet jelölsz meg forrásként. A nevét nem szeretném megmondani, remélem, hogy megérted.

Ha kórházba kerülsz, akkor inkább sült rigót eszel orvosi javaslatra?



"A káliumnak vérnyomáscsökkentő hatása van,"


A vesénknek meg vérnyomásszabályozó és nátrium kilúgzó (kiválasztó) hatása, működésénél fogva. Le kellene sz.arni a káliumot, nem hozzátenni a konyhasóhoz.


##Ez nekem nagyon úgy hangzik, mint az a tipikus "Írtják a magyart" szélsős megnyilvánulás. Semmi hivatalos forrás, csak természetgyógyász-varázsló szakirodalmak.



"A konyhasó is egy fém-halogenid vegyület. Szóval meg kellene ijedned, mert benne van az, hogy fém. "


Nehéz lenne elképzelni, hogy én EMBERKÉNT nem ijedek csak úgy meg? Semmitől. Ki fogok menni a konyhába és eszem sót. NaCl. A félelem vagy ijedtség leghalványabb tünete nélkül. Fém só a testembe, nyami.


##De bátor vagy. Szerintem jobban jártál volna az "A" esetben:

A: Kevés sófogyasztás, így minimálisra csökkenthető az esetleges KCl tartalom mérgező hatása.

B: Vegyileg tiszta NaCl. Sokat lehet belőle fogyasztani, mert nincs benne KCl.


"A kálium-jodidot a konyhasóhoz azért adagolják, hogy ne alakuljon ki golyva. A magyar ember étkezése során alig kerül jódvegyület a szervezetbe, tehát pótolni kell. Ez sem tetemes mennyiség amúgy. "


Talán több jódtartalmú zöldséget kellene enni. Ismerem a jód szükségességét, fantörpikus. Más nézetek szerint a radioaktív jód-ionok kicserélése végett adtak jódot a sóhoz s nem a golyva miatt. Esti mese, megint tök mindegy egyébként.


##Gratulálok! Ha szereted a lexikumot bemagolni, akkor el is mehetnél még bölcsésznek. A más nézetek pedig az erős radioaktív szennyezést követő esetekben lépnek fel. A hozzáadott jód só tartalom nem lenne elég erre. A jód köztudottan a pajzsmirigy által termelt létfontosságú makromolekulák felépítésében vesz részt. Orvosilag bebizonyított dolog a jódhiány veszélye.

[link]

Szerintem ez az úr nem adta volna a professzori címét egy hülye cikk mellé.


Hivatalos forrás:

"Debreceni Orvostudományi Egyetem

300 várandós anyánál 25 %-ban enyhe, 16%-ban közepesen súlyos, 16%-ban súlyos jódhiányt állapítottak meg."


Ennek kiküszöbölése végett tartalmaz egy kiló só 20 mg KI-t(ami nem 20mg jódtaartalmat jelent 1000 grammonként, hanem ennek csak a bizonyos része).

Ha tízszer, sőt százszor ennyi KCl-t adnának is hozzá, akkor is fogyasztanám azt a sót. Nem világos, hogy szüksége van a szervezetnek kálium sókra? Ha nem esztelenül fogyasztja az ember akár a 30%-os KCl- tartalmú konyhasót, akkor sem fog gondot okozni?

A napi kálium-igény 3500mg, ami 3,5 gramm. Ennek csak egy része kálium ion, ugyanis nem elhanyagolható relatív atomtömegű klórt is tartalmaz még a vegyület.


Ez is egy orvosi weboldal. Remélem nem fogsz egyetérteni az erősen materialista nézeteimmel, és az orvosi gondolatokkal.


[link]


Egy amerikai átlagban -másik forrás szerint- ~1gramm sót fogyaszt naponta. Ha kiszámoljuk, akkor olyan 3,5*0,3=~1gramm KCl-t fogyaszt ezzel (ez kb 0,52 gramm káliumot jelent). Ez nem a túlzottan visszafogott fogyasztás amúgy, ismert tény, hogy az amerikaiak nagyon szeretik a sót.

Ezzel szemben a magyarok kevesebbet fogyasztanak konyhasóból.

A fő gond a kálium-nátrium arány felborulással van.


"K4[Fe(CN)6]" inkább eszem ezt a sóval mint mondjuk glutént a búzából.

##Semmi tudomásod nem volt a sárgavérlúgsóról, szóval kétlem, hogy valami magasabb élelmiszeripari képzettséged lenne, vagy alakulóban lenne.



"Kukac, és rigó. Kedves egészségedre!"

Asszem igen, ezek bárkinek egészségére válnának. Az egyik idealizált és megbotránkoztató (külön öröm) fehérjeforrás, a másik elvileg csirke ízű, bár inkább énekesmadár, talán védett. Chilivel ízesítve marad a csípős-csirke íz.

##Szerinted nem őszintén mondtam? :) A rigó megeszik minden szennyezett szart, ami így bekerülne a szerezetedbe. De nem okozna heveny tüneteket, szóval nyugodtan edd meg, olyan, mint a glutén.



"A retek egyik vegyülete egy antibakteriális hatású mustárolaj származék. Antimikrobás hatású, és kiöli a bélflóráid."


Sebaj, nem eszem mesterséges édesítőt és cukrot, így csak a mustárolaj pusztítja a bélflórám, tehát többszörösen egészségesebb bélflórám lehet mint a rohasztott tejet ÉS minden édesítőt, adalékot és antibiotikumot elfogyasztó embereknek. Kis sikerélmény nekem, boldoggá tesz és ez a lényeg. De beteg sem leszek, ez pedig bárki számára elfogadható előny.

##Én sem vagyok beteg (kivéve egy tényleges veleszületett kardiológiai betegséget), sőt régen voltam, és képzeld el, nem is fogyasztok tejet, és tésztaféléket is minimálisan. Zöldségeken élek inkább, húst egyeltalán nem eszem. A tejtől undorodom, a tésztákat meg kerülöm valami miatt. Beteg már nagyon régen voltam. Szinte mindent túlélek.



"Amúgy hány osztályod van? Amikor megemlítetted a Doktort, akkor szerintem kiemelten azt hangsúlyoztad, hogy egyetemre jársz.

Én nem használom a doktori címet, szerintem a magánéletben nem vagyok doktor..."


Húzom az osztályokat. Egyetemre járni életforma, egyébként mellékesnek tartom. Kizárólag a tiszteletadás jeleként akartam kihangsúlyozni a doktort. Nem értek az úrral mindenben egyet (milyen meglepő) de kifejezetten jó embernek tartom, megérdemli a tiszteletet. Őszinteség roham: Biacs doktor nagyon értékes ember, ezt különösebben nincs értelme kiemelni, de látszódjon hogy van emberi oldalam is.

##Egy egyetemi oktató nézeteivel nem értesz egyet? Szerintem ő sem véletlen az MTA tagja... És az sem véletlen, hogy te sem leszel ott. Milyen meglepő...



Na még egyszer:

Lehet venni 3:7 kálium-nátrium arányú, nátrium szegény konyhasót, amin ki van emelve, hogy csökkentett nátrium tartalmú. Ebből van kb 3 fajta.

Lehet venni normális sót, ami nem tartalmaz kálium sókat, esetleg csak a KI miatt egy kicsit. Ebből van kb 10 fajta. Marika néni ezt fogja venni, mert nem tudja, hogy mi az a nátrium...

2013. máj. 13. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!