Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A pattogatottkukorica mennyire...

A pattogatottkukorica mennyire hízlal?

Figyelt kérdés
2008. jún. 15. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:
olajban sütik. Felesleges kalória
2008. jún. 18. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Szerintem eléggé.Az olaj és a kukorica miatt.Ezt csak onnan veszem mert mikor a papámnak sertései voltak azzal ette,már mint kukoricával, hogy jól meghizzanak.Gondolom a pattogatotkukorica sem lehet jobb.Söt az olaj miatt lehet hogy rosszabb is.
2008. jún. 24. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
100%

Csak idéznék.

Még sem olyan rossz..Egyébként szerintem semmi sem olyan hízlaló és egészségtelen, csak tudni kellene a mértéket.

"Egyéb gabonamagvakoz hasonlóan a popcorn egyetlen lényeges élelmezési funkciót tölt be - hő- és mozgási energiát biztosit a szervezetnek. A popcornban található szénhidrát fehérjét is megtakarít, biztosítva ezáltal a szervezet részére az olyannyira szükséges "fűtőanyag-ellátást". A szénhidrát mellett a natúr popcorn magas rosttartalommal rendelkezik, és minden grammja több fehérjét, foszfort, és vasat tartalmaz, mint a burgonyaszirom, egy tölcsér fagylalt, perec és a szódabikarbónával készült sóskeksz. Nem tartalmaz ugyanakkor mesterséges színezékeket, és ízesítőanyagokat. Mindezen túlmenően a popcorn meglepően alacsony kalóriatartalmú. Egy csésze sima pattogatott kukorica, csészénként mindössze 27 kalóriát tartalmaz. Kevés vajjal, vagy olajjal ízesítve egy csésze popcorn hozzávetőlegesen 126 kalóriát tartalmaz.



* Egyetértenek-e az egészségügyi és orvosi munkacsoportok is a

popcornnak tulajdonított táplálkozási értékkel?


A popcorn mind csemegeként, mind bármely étkezés egyik kiegészítő fogásaként egyaránt teljesértékű, élvezetes, táplálék. Mind teljes összetételű gabonafajta, a szükséges rostanyag bevitelével nagyban elősegíti az emésztést, ezen kívül pedig úgy az egészségügyi, mind valamennyi orvosi munkacsoport igen nagyra értékeli ennek tápértékét is.


Az Országos Rákmegelőzési Intézet (NCI a szövetségi kormány rákmegelőzési hivatala) hangsúlyozottan javasolja fokozottabb mennyiségű rostanyag bevitelét a rákbetegség egyes formái kockázatának csökkentésére. A hivatal által jelenleg megjelentetett két brossúra a Popcornt egy olyan tápláléknak jelöli meg, amelyből az amerikaiaknak többet kellene fogyasztaniuk. A "Táplálkozás, Diéta és Rákmegelőzés, kézikönyv ételeink megválasztásához " illetve a "Jó hírek" kiadványok egyaránt mint magas rosttartalmú és kevés zsírt tartalmazó táplálékként nevezik meg a popcornt.


Az Amerikai Fogászati Szövetség a popcornt az ajánlott cukormentes csemegék egyikeként említi. Az Amerikai Cukorbetegek Szövetsége és az Amerikai diabetikus Szövetség a kenyér fogyasztása helyett engedélyezik a popcorn beiktatását, míg a Hiperaktív gyermekek Feingold-étkezése engedélyezi popcorn fogyasztását, mivel semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz, illetve számos amerikai táplálkozástudományi gazdaságkutató javasolja családi ételként a popcornt, mint egy alacsony kalóriájú, cukormentes, gazdaságos, és élvezetes táplálékot. A szakemberek tehát egyetértenek. A popcorn egy általános értelembe vett "jó étel, táplálkozási, gazdasági, és élvezeti szempontból egyaránt."

2008. aug. 2. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!