Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha minden ennyire káros,...

Ha minden ennyire káros, akkor mit egyél? Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés
Olvasgatni szoktam, hogy mi mennyire káros, rákkeltő, meg borzasztó-kivégez-meghalsz-véged típusú ételekről és italokról. Többnyire már csak nevetek ezeken a "tudományos felfedezéseken (ez olyan mint hogy a szextől prosztatarákod lesz)". Károsak a szalámik, üdítők, fehér kenyér, rágó, cukor, csoki, mikrohullámú sütő, műzli (prosztatarákot okoz! :DD) és még sorolhatnám napokig. - Ha minden ennyire káros, akkor mit együnk? Füvet? Vagy táplálkozzunk fénnyel? Az én véleményem az, hogy ha az ember tud mértéket tartani mindenből, akkor nem hinném hogy 10dkg parizer fog megölni. Szerintem ahhoz, hogy komoly EÜ. gond legyen ezekből, heteken, sőt, hónapokon keresztül kellene ilyeneket enni. Vagy tévedek? Kinek mi a véleménye?
2013. ápr. 23. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Én egy forgalmas főút mellett dolgozom, egy rosszul szigetelt épületben. Nem a kaja fog kinyírni, hanem ez a levegő. Amit pedig ma egészséges étkezésnek neveznek, az közalkalmazotti fizetésből nem engedhető meg.
2013. ápr. 23. 13:31
 2/6 Antimod ***** válasza:

"Szerintem ahhoz, hogy komoly EÜ. gond legyen ezekből, heteken, sőt, hónapokon keresztül kellene ilyeneket enni."

Pontosan erről van szó. Egyes anyagok felhalmozódnak az emberi szervezetben, mert ha bizonyos élelmiszereket hosszú távon fogyasztasz, gyorsabban pótolod őket, mint ahogyan kiürülnek. Persze az egyes termékben "egészségügyi határérték" alatt lesz.

Sok ilyen "kutatás" véleményem szerint egy lejárató kampány része, megrendelésre készül - mint ahogy az ellentanulmányok is, egy-egy kiderített negatív hatásra válaszként.

Szóval vannak bizonyos ételek, amelyeket nem árt kerülni: ilyenek a vörös húsok, kifejezetten ilyenek a feldolgozott (tartósított) hideg húsételek, a cukor (mérték!), az alkohol (mérték!), fehér liszt (ez vitatott, de itt sem árt mértéket tartani).

Ha érted a dolgot, 10 dkg parizer nem fog megölni, de napi 10 dkg már évtizedek múlva lehet, hogy hozzájárul egy olyan emésztőszervi betegség kialakulásához, ami igen.

2013. ápr. 23. 13:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt mondom, hogy a napi szintű fogyasztás okozhat gondot. De az is, úgy napi szintű, hogy nem 2 napig most valamiért ezt ettél, hanem hetekig, hónapokig eszed minden nap.
2013. ápr. 23. 13:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak ők nem úgy állítják be ezt. Hanem, már szinte azt mondják, hogy ha kedden ettél 10-15dkg felvágottat, akkor csütörtökre már harmadik stádiumú 8 áttétes vastagbélrákod lesz. Ami picit röhejes. Hiszen, szerintem ez, ahogyan te is írtad "felhalmozódás" kérdése, ehhez pedig (amit az elébb írtam én), hetek-hónapok folyamatos ilyen táplálék felvételére van szükség.
2013. ápr. 23. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Az ember mindenevő, tehát nem arra való, hogy bármiből nagy mennyiséget fogyasszon. Változatosan kell enni.
2013. ápr. 23. 20:55
 6/6 anonim válasza:
Viszonylag egyszerűen elkerülhető az egészségtelen étkezés ha odafigyelünk néhány (bár sajnos egyre több) apróságra:) Fontos kerülni a mesterséges édesítőszerrel ellátott italokat, kajákat (aszpartámmal) inkább használjunk steviát ez a természetes verzió^^ a mikrót is el kell felejteni a veszélyes sugarak miatt..ez néha bonyodalmakat okoz de én újonnan tűzhelyen melegítek, ez biztosan megbízható. A csapvíz is kerülendő, ezen egy szűrő segíthet, vagy a legjobb körülnézni hogy van-e a közelben tiszta forrás (sajnos tudom hogy ezeket nem mindenki engedheti meg.:( ) De egy szűrőre azért megéri befizetni még ha idő kérdése is. Van, ahol a csapvíz tisztább de sajnos ígyis-úgyis maradnak benne anyagok (főleg hormonok, gyógyszermaradvány) amiket nem tudnak eltávolítani:( A legnagyobb kulcs kerülni a mesterségesen előállított ételt, gyors kajákat, de nem kell feltétlenül amúgy is túlárazott bio termékeken élni:) Fővárosban élve ez kicsit nehezebb, de zöldséghez-gyümölcshöz mindenki hozzátud jutni. Mindig olvassátok el mivan az ételben/italban, mielőtt megveszitek, ravaszak tudnak lenni! Többnyire az olcsóbb előállítás miatt vannak tele szeméttel de mint már mondtam ez elkerülhető kis odafigyeléssel^-^ Oh és a koffein tartalmú dolgokat is jobb hanyagolni, és ha valaki nagyon húsevő mindenképpen fogyasszon mellé rostos ételeket!
2016. nov. 6. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!