Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért esznek az emberek olyan...

Miért esznek az emberek olyan dolgokat, amikről pontosan tudják, hogy nem egészségesek?!

Figyelt kérdés

2013. ápr. 18. 12:20
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Volt már a tojás, a tej is egészségtelennek kikiáltva, aztán "rájöttek" hogy mégis egészséges... Akkor kb. 5 évente váltsunk és együnk mást, mert éppen az az egészséges??? És tényleg, a zöldség-gyümölcs is "egészségtelen" mert agyon vannak permetezve, meg pl. a piacon honnan tudod, hogy milyen körülmények között termesztették? Vagy pl. húsra is szüksége van a szervezetnek, de ahogy írtad, azokat is telenyomják minden sz-ral. Akkor most együnk vagy haljunk éhen? És a tengeri halak is egészségesek. Lennének, ha a tengereket, óceánokat nem szennyeznék agyon, nem dobálnának bele atomhulladékot, vagy New York szemetének 90%-át. És a csokira is mondják (ét) hogy egészséges, vagy a vörösbor is jót tesz a vérnyomásnak. Persze kis mennyiségben. Szóval szerintem mindet ehetünk, csak módjával. Ja, és tényleg csak egyszer élünk... Az meg, ha valaki néha-néha "vétkezik" nem hiszem, hogy pont abba fog belehalni...
2013. ápr. 19. 16:44
 12/24 Ugocsa Ferenc válasza:
Mert más az, hogy valamiről éppenhogycsak valamilyen szintű tudomásom van és más a tudatosság, azaz a tudatban ennek az ismeretnek a megjelenése, amely csak az "ingerküszöb" átlépése után fog hatni a cselekvésre, a mindennapi gyakorlatra.
2013. ápr. 22. 07:35
 13/24 anonim válasza:
Igen,van egészségtelen oldala a zöldségnek,a gyümölcsnek és a húsnak is, VISZONT mindegyikre szüksége van a szervezetnek. Kell a vitamin is és a fehérje is. Ennyi!!! Nincs értelme ezen vitázni!
2013. ápr. 22. 16:12
 14/24 A kérdező kommentje:

Senki nem akar vitatkozni szerintem, de az kétségtelen, hogy pl. a kóla, az édességek, a csipszek, az energiaitalok... mind egészségtelenek. Állandóan mondják mindenütt (TV, rádió, internet, iskola...), elvileg a legtöbb embernek tudnia kell. Mégis " kétpofára zabálják" ezeket!

Utánna, évek múlva, meg csodálkoznak: mi bajom van?!, beteg vagyok!, hízok de nem is eszek sokat!...

Több embert ismerek, aki egyetemre jár, elvileg kellene, hogy minimális ismeretei legyenek a dolgokról, de mégis reggel, éhgyomorra egy üveg kólát iszik, így indul a napja!

2013. ápr. 22. 18:44
 15/24 anonim válasza:
Mert finomak, es az elvezet fontos..
2013. ápr. 22. 22:11
 16/24 anonim ***** válasza:

Az előttem válaszoló soraiban rejlik az igazság.

Nem az számít, ki mit gondol egészségesnek...

Az emberi természet rendesen önpusztító. Miért dohányzik a világ társadalmának fele?

Miért drogoznak? Miért isszák le magukat egyesek a sárga földig?

Nem az számít, hogy mi a jó, hanem, hogy miért ilyen fos az ember.

Én sem eszem ezeket a mocskokat, amiket itt felsoroltál... próbálj meg minél több zöldséget magad előállítani v. legalábbis olyan helyről beszerezni, amiben bízol.

Az emberek ráérnek, s az unalom nagy úr. (David Carradine miért halt meg a szekrényben, álló pöccsel, megfojtva? - mert a szerencsétlennek egy sima rárántás v. egy ribanc már nem volt elég.)

2013. ápr. 23. 07:54
 17/24 anonim válasza:

Egyetértek azzal, aki azt mondta az évek során változik, mit tartanak egészségesnek és mit nem. Én emlékszem arra amikor azt mondták a margarin egészségesebb a vajnál... ma meg fordítva. De egyénenként is változik: a tejet egsészségesnek tartják, én pl megbetegszem tőle.

Marketing, marketing... a mangalica ugyan zsírdisznó, de az a zsír az egészséges zsír :))) Ahogy van "jó" koleszterin, meg van "rossz" koleszterin...

Ez is csak üzlet..."egészségüzlet".

Aztán van aki annyira belebolondul, hogy minden táplálék káros és el kezd fényt enni... :((((

2013. ápr. 23. 08:39
 18/24 anonim válasza:
Azért, mert jól esik nekik. Sok más egészségtelen dolgot is művelnek az evésen kívül...Egyetlen életünk van s azt nem muszáj félelemben és reszketésben eltölteni ! Borsózik a hátam ,amikor a dúvad erőszakos reklámok "védelemről" visítoznak !!!
2013. ápr. 23. 10:49
 19/24 Szabó Simon ***** válasza:
Mert amit meg tudok fizetni, azt eszem. Az úgy nevezett egészséges ételek alapanyaga 2x 3x vagy még többszörösébe kerülnek. A nyugdíjamból nem telik rá!
2013. ápr. 23. 15:50
 20/24 A kérdező kommentje:

#18, Az igaz, hogy egyetlen életünk van, és nem kell félelemben élni, de úgy sem, mint egy BAROM! Ha valaki annyira ÖNPUSZTÍTÓ akkor miért nem nyúl egyenesen a konektorba, ahelyett, hogy megvárja amíg mások gondoskodására szoruljon!? (ami hamar be is következik)

#19, a káposzta egészséges és olcsó, a krumpli is, a bab és a lencse is...

2013. ápr. 24. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!