Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukorbeteg ismerősöm tablettát...

Cukorbeteg ismerősöm tablettát szed betegségére, de néha eszik cukros ételeket, iszik cukros italokat, mi baja lehet ettől? Ti mivel vennétek rá, ne tegye?

Figyelt kérdés

Szinte minden nap iszik a közös teából, mely cukorral készül, de elég gyakran édességet (csokit, sütit) is befal. Ezt leszámítva betartja a diétát.

Én úgy gondolom, rosszat tesz önmagának. Igazam van?

2013. ápr. 11. 01:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mégis megfelelő táplálkozás mellett nem szorul gyógyszerre akinek már nincs inzulintermelése sem. És ez óriási életminőségbeli különbséget jelent, és joga van mindenkinek legalább tudni a róla.

Másfelől beszéltem egy korosabb rokonommal. Gondolkozom valami hangzatos szóvirágon, de nem tudom mihez hasonlítani azt, hogy mennyire magasról tesz rá, hogy ne súlyosbodjon a vércukor problémája :D Ki tudja, lehet örököltem ebből én is valamit, és a szükség órájában be tudok kapcsolni egy nagy piros "Kit érdekel?" kapcsolót.

A normális emberek meg ismerjék meg a hatékony gyógymódokat, ha úgy gondolják van mit javítani az életminőségükön.

Ami dühítő, hogy akiről a kérdés szól, azt egy életen át gyógyszerre idomítanák.. Metmorfinra, amíg nem megy teljesen tönkre a hasnyálmirigye. Ezt ítéljük már el :)

2013. ápr. 12. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Egy valamit azért nem értek. Szénhidrátokra szükség van.Nem lehet teljesen kiiktatni,sőt. A sejtek működéséhez szükség van glükozra,ahhoz viszont,h a sejtek egyáltalán fel tudják venni a glükozt a vérből inzulinra van szükség. Ha valakinek a hasnyálmirigye nem termel inzulint,akkor kívülről kell bevinni. Ez igaz az I.típusú diabetesre.
2013. ápr. 12. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:
A szervezet termel glükózt (tehát enni nem kell), az inzulin szurik (kívülről bevitt inzulin) pedig csak pillanatnyilag hat, azt nem lehet állandóan, infúziós módon adagolni.
2013. ápr. 12. 22:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet állandóan és nem is kell. De Ha nincs inzulin a szervezetben hiába van glükoz,anélkül nem hasznosul.
2013. ápr. 13. 07:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen, ezt el kell fogadnom.

Megmondom a paleós fórumon, sokan csodálkozni fognak, hogy akkor mégis hogy nem ájulnak el.

2013. ápr. 13. 08:21
 16/16 Salx Narval ***** válasza:
Én 2 tip cukorbeteg vagyok, kb 2 éve gyógyszert szedek. Tény, hogy aki élni akar annak életmódot kell,hogy váltson. Én nem követem Szendi úr táplálkozási tanácsait, mert szerintem átesett a ló túlsó oldalára, de azért fontos mértékletesen táplálkozni. Sokat javult a helyzetem amióta lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztok, ill kókuszzsírral főzök és nyírfacukorral édesítek. Sajnos a diéta sem elegendő önmagában és a megválogatott élelmiszer sem, fontos, hogy sokat mozogjunk, aki tud sportoljon, de megteszik a hosszabb séták, kirándulások is. Én sajnos nem törődtem az egészségemmel, rendszertelenül étkeztem, túlhajtottam magam és jó pár kg felesleget is felszedtem, 120kg volt a súlyom amikor közölték, hogy cukorbeteg vagyok és az egekben van a koleszterinszintem. 15 kilót fogytam és még legalább 10-et kellene. Sajnos későn kaptam észhez, de talán még van mit mentenem. Túl vagyok 3 infarktuson és 2 értágító beavatkozáson, ezeket már nem előzhettem meg, de talán és erre utalnak orvosi leleteim is, normalizálódott az állapotom. Reményeim szerint jövőre elhagyhatom a koleszterincsökkentőt és a Meforalt is.Ezeket a dolgokat azon sorstársak kedvéért írtam le akik még nem váltottak életvitelt, fogadjátok meg a tanácsomat és ne járjatok úgy mint én. Nagyon fontos az aktív mozgás, le kell adni a felesleges kilókat és jól meg kell válogatni az ételek mennyiségét és minőségét. Azt sajnos nem tudom, hogy az 1-típusu cukorbetegeknek ez mennyiben használ, de gondolom náluk is jelentős javulást hozhat, ha teljes gyógyulást nem is.Vigyázzatok magatokra.
2013. ápr. 13. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!