Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha D-vitamint eszem, és sok...

Ha D-vitamint eszem, és sok tejet iszom, akkor nőni fogok? 15/l (167cm)

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A túl sok fehérje amúgy sincs jó hatással a csontokra.

A 167 cm nem olyan kevés. Nem tudom, mi a probléma. 15 évesen pláne nem. Még nőhetsz.

2009. szept. 22. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad túlzásba vinni a D-vitamint, mert bajod lesz tőle. Amennyit megeszel a tejtermékekkel, az pont elég. És még mindig csak 15 vagy, ráérsz nőni.
2009. szept. 22. 17:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek panaszai legtöbbször a környezetből adódóan születnek.Vagy fiú ügy vagy létrákkal jársz egy osztályba:) Lehet h nincs igazam,de amit még tudnék mondani azt az 1. válaszoló már elmondta
2009. szept. 22. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja elfelejtettem: Ha normálisan táplálkozol:

mindenfélét eszel, vagyis zöldséget (amit kell, párolva, pl. répát, brokkolit, mert úgy könnyebb a lebontás, gyümölcsöt, húst (ebből is a hal a legjobb, teljesen más minőségileg), magvakat, füveket, csírákat, gyógynövényeket pl. tea formájában, akkor elég sokat adsz a szervezetednek, persze ez nem ilyen egyszerű, mert nem mindegy, ezek közül mikor fogyasztasz. A lényeg, hogy ha viszonylag egészségesen élsz, akkor nyilván kint is eleget vagy, vagyis a napon...

Idézet:

Szervezetünk a D-vitamint a napsugárzás ultraibolya hullámai segítségével szintetizálja koleszterinből. A D-vitaminnak pedig jelentős szerepe van a csontosodás folyamatában, a szervezet védekezőképességének biztosításában, valamint fokozza a kalcium felszívódását is, biztosítva ezzel a vér megfelelő kalciumszintjét. Ha nem tartózkodunk eleget a napon, hiányállapot jelentkezhet, mert a szervezet nem tud elegendő mennyiségű D-vitamint előállítani.

A lényeg, hogy adjunk meg mindent a szervezetünknek, de ne vigyünk semmit túlzásba.

2009. szept. 22. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:

15 éves vagy és 167 centi....én 24 vagyok és 164 vagyok. képzelheted mennyi voltam a te korodban :D

magadtól is fogsz még nőni, nemkell ehhez mindenféle szarságot összeenned.

2009. szept. 22. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Én azt mondom inkább legyél 167 mint 185:) nem jó ha a pasi kisebb mint a csaj, sztem egy 10 centi méretkülönbség kell a 2 nem között.Azaz ha leszel 170 akkor már simán jó vagy (de amúgy így is az)
2009. szept. 22. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!