14 éves fiú vagyok 59 kiló 176 centi mindenki mondja h milyen vékony vagyok. Szerintetek nagyon vékony vagyok? Hogy tudnék hízni?
szia !
Hasonló cipőben járunk. 15 évesen 51 kiló voltam és olyan 172-3 cm kb. Most 23 vagyok és 82 kiló. 180 cm körül. Érdeklődtem én is orvosoknál, hogy hízhatnék, hogy szedhetnék fel kilót. Tanácsolták, hogy egyél ezt, egyél azt.. ugye a szokásos szöveg mindenkitől, aki nem igazán lát bele, vagy nem volt a helyzetünkben.
Én azt javasolnám, hogy kezdj el edzeni, kondizni. Ha terembe nincs kedved lejárni, akkor kezd el a fegyencedzés-t. Ha még nem hallottál róla, szívesen elküldöm a könyvet egy e-mail címre. Mindenféleképpen testedzés, izomépítés, amit ajánlok. Emiatt, ha mozogni fogsz, megnővekszik az étvágyad. Automatikusan többet fogsz kajálni. Gondolom az anyagcseréd gyors, mint nekem volt és nehezen hízol.
Én mikor elkezdtem az edzést, megvettem egy másfél kilós kiszerelésű Volumass 32 nevű táplálék kiegészítőt. 8 kg-ot hozott máfél, két hónap alatt. Ez rengeteg szénhidrátot pótol, amit lehet, hogy nehezebben tudsz bevinni nap közben az életmódod miatt. Emellett viszont a táplálkozásom, kajálásom gazdag volt. Ettem mindent ami jól esett, de leginkább fehérjét. A fehérjéből épül ugye az izom, a szénhidrátból megkapod az energiát az edzéshez. A fehérjével az izomzat főg növekedni, nem lesz zsírfelesleg. Emiatt az egész dolog látványos lesz. A kondi elkezdésével hirtelen fogsz növekedni súlyba. 4-5 hónapig jönnek majd szépen a kilók. Utána lehet, hogy lelassul, de szerintem kezdésnek nem rossz ha beindul a dolog. Gyümölcsök, vitaminok amik fontosak még, hogy nőlj !
Ha a kondi nem érdekel, vagy csak egyszerűen pár kilót fel szeretnél szedni, akkor viszont javaslom a B12-es vitamint. Ezt bármelyik gyógyszertárban megkapod. Ez megnöveli az ember étvágyát, ami miatt megint többet fogsz kajálni. Jobban kívánod majd a kajálást. Napi 4 szer legalább egyél!
Sportolsz emellett valamit ? Foci, futás, úszás ? Vagy esetleg bármi ami miatt sokat mozogsz ?
Ezek ugye megnehezítik picit a dolgot.
De csak azt tudom mondani, hogy kitartást !! Menni fog a dolog ! :)
ne aggódj emiatt, ahogy fent írták, ez kor sajátosság.
Én 15-16 évesen nőttem 175-177 centire, és én is 58 kiló voltam. 18 évesen már 63, mivel sportoltam, de csak izom jött fel, továbbra is nagyon vékony voltam, néha szóvá is tették. 18 éves koromtól mostanáig mindig volt barátnőm :) a szíjas, vékony test bejön sok nőnek :)
Végül 25 éves koromra felmentem 75 kilóra, az volt a legjobb. azóta meg voltam 98 is (az már túl sok), mostmeg mindenki azon hümmög fogynom kellene :)
a legjobb ha leszrja az ember ki mit mond, úgyis kamaszon, növekedés közben vékony leszel, akármennyit eszel, később érettebb férfi korban pedig nagyobb, izmosabb, és súlyosab b leszel (el is lehet hízni sok evés kevés mozgás mellett)
A javaslatokban itt-ott már (reklámszerűen) előfordul táplálék kiegészítők, vitaminok, stb. fogyasztására búzdítás.
Helyette a vitamindús, változatos táplálkozást javasolom, sok-sok gyümölccsel. Szigorúan tiltanám a "csodaszerek" (xyz 123456 és hasonlók) fogyasztását, különösen fiatal, még fejlődő életkorban.
A szervezet megérzi, hogy milyen elemből van hiánya, étvágy, "kívánás" tereli ez embert olyan élelmiszerek fogyasztása felé, mely tartalmazza azt az összetevőt.
Egy személyes példám mondanám el: nekem még kötelezően le kellett szolgálnom a két éves katonaidőmet. Kielégítő volt a táplálkozásunk, rengeteg tészta- és húsfélét (tarhonyás hús...) kaptunk, zöldségfélét csak levesben, gyümölcsöt meg soha. Egyik eltávozási lehetőségem Szüleimnél töltöttem, ahol egy késői, íztelen termést hozó, magról nőtt (inkább csak dísznek megtartott) barackfa éppen csak érésnek induló zöldessárga termése szinte megigézett.
Mintha vákum lett volna bennem, úgy faltam a félig éretlen barackokat, később már egy székre kellett ülnöm, mert feszítette a gyomrom, de nem tudtam abbahagyni az evésüket. Szinte már a rosszullét kerülgetett, amikor éreztem, hogy egy csapásra megszűnt bennem az a bizonyos belső vágy. Úgy gondolom, hogy ekkorra már elérte a szervezetemben a szükséges szintet az a nyomelem, vagy vitamin, ami a látszólagos falánkságomat okozta.
Gyógyhatású készítményekkel nem szabad libikókáztatni a szervezetünk szabályozó rendszerét, mert tönkretehetjük azt. A "csodaszerek" árát inkább olyan természetes táplálékokra, gyümölcsökre költsük, amit meg kíván a szervezetünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!