Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segítség! Mi bajom lehet?...

Segítség! Mi bajom lehet? Laktózérzékenység?

Figyelt kérdés

Pár hónapja észrevettem, hogy ha valami tejeset, vagy tejfölöset, joghurtot, ilyeneket eszek, akkor szúrni kezd a gyomrom. 10 percre rá pedig rohannom kell a mosdóba, mert nagyon durva hasmenésem lesz. Még másnap is nagyon rosszul érzem magam sokszor. (A bőröm kiszáradt, nagyon viszket. Egyre több pattanás jelenik meg az arcomon, nyakamon, hátamon. - nem tudom, hogy ennek van-e valami köze a dologhoz...) Nagyon rossz a szájízem, pedig rendszeresen mosok fogat.

Ez mi lehet? Laktózérzékenység, vagy valami más? Anyunak hiába mondom, nem érdekli és nem hiszi el, hogy tényleg rosszul érzem magam. Azt mondja, hogy hipochonder vagyok.

2013. márc. 16. 17:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Simán lehet laktóz intolerancia, érdemes elmenni gasztroenterológushoz, ott tudnak speciális vizsgálatot végezni. Háziorvos tud beutalót adni.
2013. márc. 16. 22:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, valószínű, hogy laktóz érzékeny vagy.

Én magam is ilyen tüneteket produkáltam mindenféle tejterméktől, ezért már kb. 3 hete nem fogyasztok tejtermékeket. Utána olvastam sok helyen a dolognak és arra jutottam, hogy nincs szüksége az emberi szervezetnek tehéntejre. Sőt, sok forrás szerint egyenesen kivonja a kálciumot a csontokból. Meg gondolj csak bele, a tehénnek is csak akkor van teje, amikor kisborjút szül, és az a kicsinyének termelődik, nem az embernek! Nekünk ott van az anyatej, és az sem véletlen hogy a lakosság kb. 70%-a laktózérzékeny. A tejcukrot lebontó laktáz enzim termelődése fokozatosan leáll ahogy idősödik az ember, mert arra csak addig van szükségünk amíg babaként, fogazat hiányában anyatejen élünk.

Szóval amióta leállt a tejtermékek fogyasztásával, nincs semmi gyomorfájdalmam meg hasmenésem.

2013. márc. 18. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!