Mit ehet az, akinek baj van az epéjével?
Az egyik barátomnak az elmúlt időszakban volt egy kis gond az epéjével. Fájt és elment orvoshoz. Az orvosok azt mondták, hogy semmi gond nincsen, nagyon jók voltak az eredményei. Azt javasolták, hogy esetleg próbáljon ki egy diétát. 2-3 hétig diétázott az illető, de nem igazán használt. Ideiglenesen 1-2 napra helyre jön, de aztán újra fájni kezd és úgy érzi, hogy kicsit meg is van dagadva.
MI LEHET A GOND?
Ma pl. főtt csirkehúst vett és azt mondta, hogy azután kezdte magát rosszul érezni. Még párszor előfordult, hogy akkor kezdte rosszul érezni magát, amikor húst evett. Ne egyen húst egyáltalán? Vagy mégsem az epéjével van a gond, hanem valami mással a környékről?
Mit csináljon, ha az orvosok sem találnak semmi bajt nála és nem oldódik meg a problémája?
Köszi:)
Persze, ha valakinek van még tippje, akkor írhat!
Nekem is úgy kezdődött az epeproblémám, hogy EGYÉRTELMŰEN nem látott epekövet az ultrahang, a többi leletem pedig jó volt. Aztán görcsök, hányás, hasmenés, akármit ettem.
Amitől tartózkodni kell, az a zsírok.
Lehetőleg zsírszegény tej, zsírszegény margarin (Delma Ultra Light) sovány sajt (Tenkes, Óvári), sovány tejföl, de ezekből is kevés, azaz minimális mennyiség. Nem szabad káposztát, hüvelyeseket, élesztős ételeket és kelttésztát enni, sem szénsavas italokat inni.
Ha ezeket a szabályokat betartja, akkor kisebb az esélye az epegörcsre. Az adalékanyagokra oda kell figyelni - nem tesznek jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!