Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen fizikai regeneráló...

Milyen fizikai regeneráló ételek vannak?

Figyelt kérdés
Nagyon legyengűlt vagyok mostanában pedig multivitamin tabletákon élek :S. Kellene valami olyan kaja amitől megint fitt leszek. A barátom szerint a pörkőlt és a főzelék az, de nekem nem jött be a főzelék, pörkölt meg ma lesz. Vajon ezek miért jók ? Neked mi vált be?
2013. febr. 13. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Multivitaminból csak mértékkel fogyassz.A több nem biztos,hogy jobb.Milyet nyomsz egyébként?

A gyengeségnek több oka lehet.Egyél egy nap többször,változatosan,kb.3 óránként,de egyszerre csak keveset.cukrot,finomított lisztet kerüld,mert ezektől ingadozik az inzulinszint,és ez is okozhat energiahiányt.Ezen dolgok nekem beváltak.Zabkorpa,zabpehely,ezeket kis mézzel,mazsolával,fahéjjal,vízbe áztatva edd,jó energizálók.

2013. febr. 14. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Félig-meddig egyetértek.

És a barátoddal még jobban. Pörkölt (hús) főzelék (alap esetben zöldség). Ez miért energizál? Mert húsra és zöldségekre van szüksége a szervezetednek. A multivitamin.. jó lehet bizonyos esetekben, de a c-vitamin, d-vitamin és omega3 zsírsav igényedet NEM fedezi, így pofon lesz a sz.arnak, aligha arra van szükséged.

Sok zöldségre, elég (amennyi jólesik) húsokra, zsiradékra van szükséged, és ezeket lehet kiegészíteni a 3 'vitaminnal' amikről írtam (igazából az omega3 zsírsavak is tekinthetők vitaminoknak).

A zöldségeket az ember ugye még véletlenül sem cukrozza, lisztezi, tejezi össze, mert egy jó táplálékból egy egészen megterhelőt hozna létre, ha nem párolná hanem összehabarná-rántaná vagy ilyesmit tenne.

2013. febr. 18. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne szedj vitamint, ha nem orvos rendeli, mert többet árthat.A friss vitaminok a legjobbak, amiket a táplálékból nyersz.A sok fehérjét, rostokat tartalmazó ételek például laktatnak és építik a szervezetet,hús, tejfélék, teljes kiőrlésű gabona termékek, zöldségek-gyümölcsök nyersen lehetőleg, ezek a legjobbak.A sok cukortól, üres szénhidrátoktól tartózkodj, nem biztosítanak hosszú távú energiát, ellenben hizlalnak.Ajánlani tudom az alacsony GI indexű étrendet, ez energiadús, de nem hízlaló táplálékokból áll.
2013. febr. 18. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Mert a teljes őrlésű gabonák és a tej tele vannak tápanyagokkal, és nem segítik elő a hízást? Ennek ellenkezőjét is teljesen megalapozottan lehet ám állítani, nyomós okok miatt.
2013. febr. 18. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
De a tejfélétől és teljes kiőrlésű gabonától elsősorban az izmok épülnek, nem pedig a zsírpárnák.
2013. febr. 18. 10:40
 6/8 anonim ***** válasza:

A harry potter regényekben, talán.

Az itteni valóságban viszont minden, ami nagy inzulinszint emelkedést okoz, az a zsírpárnákat növeli. Ha másképp volna.. akkor a tejevők, kenyér fogyasztók izmos emberek lennének. Amikor inkább elhízottak, fejlett izomzatuk a sportolóknak, rendszeresen edzőknek.

2013. febr. 18. 10:50
 7/8 anonim ***** válasza:

* mondat vége: van.

De kihozhatjuk, hogy a csokitorta az izomépítés alapja, főleg ha tejszín is van hozzá, nyami.

2013. febr. 18. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Előbb tájékozódnod kellene, utána okoskodni.

Itt van, nézz utána, ha érdekel, nekem nincs türelmem magyarázkodni:

[link]

2013. febr. 18. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!