Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az élesztő nélküli teljes...

Gift kérdése:

Az élesztő nélküli teljes kiörlésű tönkölybúza kenyértől szellenthetek nagyon büdöset?

Figyelt kérdés
3 napja kezdtem enni reggelire, vacsorára. És nem múlik el a gázos dolog. Szerintetek?

2013. febr. 8. 23:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Minden gabona gázos. Ezen az élesztő, annak hiánya - a teljes kiőrlés, annak hiánya semmit nem változtat.

Nem tesz jót az emésztésünknek, az tény :D

2013. febr. 8. 23:39
 2/20 A kérdező kommentje:
fehér kenyértől nem tapasztaltam, csak azért furcsáltam, lehet szokatlan még a beleimnek ez a féle kenyér.. Ha rájövök mitől, vagy elmúlik, írok! :D köszi a választ!
2013. febr. 9. 09:58
 3/20 anonim ***** válasza:

A tönkölybúza nem igazán más mint a sima búza finomliszt, a teljes őrléssel a külső héj, szennyeződések mind bele kerülnek a lisztbe, hát lenne pár ötlet hogy miért puffaszt..

Miért cserélted le a hagyományos lisztet, kenyeret?

2013. febr. 9. 10:19
 4/20 anonim ***** válasza:
A tönköly az nem sima búza, és attól mert teljes kiörlésű, nemhiszem hogy sok szennyeződés lenne benne, mert nem igényel permetezést(!). Szerintem vagy csak egyszerüen nem szokott még hozzá a szervezeted, vagy valamit nem tudsz emészteni (allergia?). A fingás azért van mert a bélflóra eszi meg helyetted a kaját (Javítsatokkihatévedek). :)
2013. febr. 9. 11:47
 5/20 anonim ***** válasza:
És ha rájöttél mivan írd le, mert nagyon érdekel. :)
2013. febr. 9. 11:48
 6/20 anonim ***** válasza:

A glutén, az összes bélfalat károsító növényi fehérje okozhatja a puffadást, de általánosságban igen, a baktériumok erjesztése az alap magyarázat.

Penész és mikotoxinok a gabona héján vannak, permetezés igazából nekem mindegy hogy kell-e, penész akkor is lesz rajta.

2013. febr. 9. 12:28
 7/20 A kérdező kommentje:
azért cseréltem le, mert újra ás újra visszatérő hüvelyi candidám van, és azt mondta a természetgyógyászom, nődokim hogy úgy néz ki nem használ más módszer csak a diéta, évekről beszélek, sok módszer kipróbálása után erre jutottunk. Ezzel kezdtem el, élesztő nélküli teljeskiörlésű bio tönkölybúzakenyérrel, a diétába ami belesorolható mint pl nyers vagy párolt zöldségek attól tartok ezek még nagyobb gázképződést fognak okozni. De amúgy nincsenek különösebb bélproblémám, csak ez felettébb zavaró hogy nagyon szagos, lehet igy távozik a gomba? :D de majd meglátom hogy alakul a továbbiakban, és írok.
2013. febr. 10. 15:26
 8/20 anonim ***** válasza:

Élesztős kenyér: az élesztő, azon a 90°C körüli hőmérsékleten amire a kenyér felforrósodik, teljes mértékben elpusztul. Továbbá a patogén élesztőnek semmi köze nincs a sütőélesztőhöz. Ilyenkor jönne a Besenyő Pista bácsi, és mondaná hogy 'Nooormális doktor úr, természetgyógyász úr, Candida diéta úr?'

Továbbá: a tönkölybúza ugyan olyan brutális keményítőforrás, ami a gombás fertőzéseknek kedvez. Tehát nem segíti a gyógyulásodat.

A zöldségek megfelelően elkészítve: párolva, hagymával, fokhagymával, zsiradékon, csípős fűszerekkel nemigen puffasztanak. A nyers zöldségek igen, tiszta sor. Okosan kell főzni, enni.

A gombás fertőzésnek (vagyis ellen) jót tenne a sok zöldség, hús, minimális keményítő/cukor. Annyira, hogy egy időre még a gyümölcscukorral is vigyázni kellene.

Mielőtt ez valami szupercsodadiéta lenne, nem, egészségre törekedve valahogy így eszik az ember :)

2013. febr. 10. 16:07
 9/20 anonim ***** válasza:

Háát, tudtommal a tönkölyt szabad enni candidásoknak, most utánanéztem picit és ott is ezt írják, aztán igazából én nemtudom.

Azonban a puki, meg a fosi ha van (van?), az mindenképp azt jelenti hogy nemtudsz valamit megemészteni, namost a tönkölynél én csak a glutént tudom mint lehetséges allergén anyag.

Mi van még abban a kenyérben? Semmi?

2013. febr. 10. 16:25
 10/20 anonim ***** válasza:

Lehet enni.. csak kicsit lassú lesz a gyógyulás, vagy elmarad.

A candidásoknak ajánlott (hivatalos) étrendet egy rákban meghalt orvos találta ki.. Tönkölyöstül.

2013. febr. 10. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!