Az élesztő nélküli teljes kiörlésű tönkölybúza kenyértől szellenthetek nagyon büdöset?
Minden gabona gázos. Ezen az élesztő, annak hiánya - a teljes kiőrlés, annak hiánya semmit nem változtat.
Nem tesz jót az emésztésünknek, az tény :D
A tönkölybúza nem igazán más mint a sima búza finomliszt, a teljes őrléssel a külső héj, szennyeződések mind bele kerülnek a lisztbe, hát lenne pár ötlet hogy miért puffaszt..
Miért cserélted le a hagyományos lisztet, kenyeret?
A glutén, az összes bélfalat károsító növényi fehérje okozhatja a puffadást, de általánosságban igen, a baktériumok erjesztése az alap magyarázat.
Penész és mikotoxinok a gabona héján vannak, permetezés igazából nekem mindegy hogy kell-e, penész akkor is lesz rajta.
Élesztős kenyér: az élesztő, azon a 90°C körüli hőmérsékleten amire a kenyér felforrósodik, teljes mértékben elpusztul. Továbbá a patogén élesztőnek semmi köze nincs a sütőélesztőhöz. Ilyenkor jönne a Besenyő Pista bácsi, és mondaná hogy 'Nooormális doktor úr, természetgyógyász úr, Candida diéta úr?'
Továbbá: a tönkölybúza ugyan olyan brutális keményítőforrás, ami a gombás fertőzéseknek kedvez. Tehát nem segíti a gyógyulásodat.
A zöldségek megfelelően elkészítve: párolva, hagymával, fokhagymával, zsiradékon, csípős fűszerekkel nemigen puffasztanak. A nyers zöldségek igen, tiszta sor. Okosan kell főzni, enni.
A gombás fertőzésnek (vagyis ellen) jót tenne a sok zöldség, hús, minimális keményítő/cukor. Annyira, hogy egy időre még a gyümölcscukorral is vigyázni kellene.
Mielőtt ez valami szupercsodadiéta lenne, nem, egészségre törekedve valahogy így eszik az ember :)
Háát, tudtommal a tönkölyt szabad enni candidásoknak, most utánanéztem picit és ott is ezt írják, aztán igazából én nemtudom.
Azonban a puki, meg a fosi ha van (van?), az mindenképp azt jelenti hogy nemtudsz valamit megemészteni, namost a tönkölynél én csak a glutént tudom mint lehetséges allergén anyag.
Mi van még abban a kenyérben? Semmi?
Lehet enni.. csak kicsit lassú lesz a gyógyulás, vagy elmarad.
A candidásoknak ajánlott (hivatalos) étrendet egy rákban meghalt orvos találta ki.. Tönkölyöstül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!