Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » C-vitamin? 14/l

C-vitamin? 14/l

Figyelt kérdés

Az jo ha egy nap legalabb ketszer beveszek 1000mg-os c-vitamint? Amugy a c-vitamint kaja elott vagy kaja kozben vagy kaja utan kell bevenni? Ax egezseges hogy ha szedek c-vitamint?

Koszi a valaszokat :)

2013. febr. 7. 20:42
 1/7 anonim válasza:

Kétszer 1000 miligramm sok, főleg 14 évesen.

Milyen C-vitamin amúgy? Ha lassan felszívódó, akkor jó.

Ha mindenképpen szedni akarsz, akkor étkezés után a legjobb. Én 500 mg-nál többet biztosan nem ajánlanék, sőt.

2013. febr. 7. 20:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen jó. De inkább természetes forrásokból próbáld kinyerni pl fenyőtű, ezek a bolti cuccok vegyszerből készülnek többet ártanak mint használnak. Ha élni akarsz soha ne szedj ilyesmit!
2013. febr. 7. 20:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Oke koszi a valaszokat! :)
2013. febr. 7. 22:57
 4/7 anonim ***** válasza:
23%

Egészséges, persze. Kaja után, vagy közben érdemes, ami fontos, hogy mindenképp egyél mellé, sokan vannak, akiknek nem bírja a gyomra.

Egyébként pedig többet is nyugodtan lehet, semmi bajod nem lesz tőle, a vesekő, meg a többi baromság ne tántorítson el.

A természetes-mesterséges kérdés pedig... Persze, természetes formában lenne a legjobb. Hat kiló paprika reggelire? Nyami!

Az ilyen "bolti cuccok vegyszerből készülnek" elszólások se tévesszenek meg. Attól hogy valamit tabletta formába préselnek, még nem szükségszerűen méreg.

2013. febr. 7. 23:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszi :) nem is akartam abba hagyni, mert segiti az immun rendszeremet a szuleim szerint. Amugy tenyleg segit mivel nem vagyok beteg most a telen, aminek orulok :)
2013. febr. 8. 05:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Tökmindegy, miből készül, ha a molekula ugyanaz, nincs módszer a világon, amivel meg lehetne mondani, hogy természetes vagy szintetizált-e. A test sem tudja. Mellesleg ha már ki van vonva valamiből, elveszti az előnyét, a mai zöldségekben/gyümölcsökben meg alig van már valami, szóval horribilis indokolatlan mennyiséget kéne megenni belőle.

A c-vitamin olyan, hogy kb sose elég, 2 g nyugodtan mehet.

2013. febr. 10. 11:58
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg lehet mondani, hogy valóban gyümölcsből vonják-e ki a c-vitamint, meg mindenféle dolgot, amit a tablettákba préselnek. Az más kérdés, hogy rohadt drága lenne, és mivel az ilyesmi leginkább reklámszöveg, nem nagyon lehetne mit kezdeni az így nyert információkkal.
2013. febr. 10. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!