Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek hogy ne legyen...

Mit tegyek hogy ne legyen kemény a székletem?

Figyelt kérdés
Már egy jó ideje annyira kemény, hogy szó szerint fáj amikor kijön..Nem tudom miért lehet, nem változtattam az étrendemen, iszom sokat...Régebben nem voltak ilyen gondjaim. Mit ehetnék ami hígítaná? 20/L

2013. jan. 31. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Rostosok, zöldség-gyümölcs nyersen, vagy főzeléknek, esetleg párolva.

Ha sok a kenyérféle, tésztaféle az étrendedben, az is okozhat ilyesmit, de előfordulhat, hogy a húsokat sütöd túl szárazra, és attól.

Van akinek bizonyos fajta kajáktól, mint pl. a mák, vagy a túlságosan csípős ételek miatt is lehetnek ilyen gondok.

2013. jan. 31. 16:15
 2/5 anonim ***** válasza:

A lelki problémák, stressz is hatással van a székletre. (csak egy "ötlet")Próbálj meg ne idegeskedni.

Igyál reggel éhgyomorra meleg, forró teát. Legjobb ha valamilyen természetes fajtát választasz (szárított kamilla virág lefőzve) de igazából bármilyen meleg ital megteszi. A lényeg hogy meleg legyen, mert a meleg megmozgatja a belet, megpuhítja a székletet.

Este, lefekvés előtt is ihatsz egy pohár meleg teát.

Valamint vannak széklet puhító ételek, ilyenek amik gazdag rosttartalommal bírnak, zöldségek, gyümölcsök, műzlik, nagyon jó a szilva.

Neten keress rá!

2013. jan. 31. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha régebben nem volt ilyen gondod,valaminek mégis változnia kellett az életedben...a legegyszerűbb megoldás valamilyen hidegen sajtolt olaj(pl.Lenmag)beiktatása a (napi 1 EK)ha nem vágysz olajakra(az erek miatt is rendkívül fontos lenne,és trombózis megelőző!)próbálkozhatsz aszalt szilvával,vagy szilvalekvárral.

Kiegészítőként ajánlom az Inulint.Édesanyámnak ilyet vettem(Lenkeinél 2750.-ft,240 db-os és napi 3 elég neki)megoldotta a problémáját.Az inulin azért is hasznos,mert a bélflórát táplálja,márpedig ha felborult a bélflóra,a széklet sem lesz ideális(hasmenés vagy székrekedés).

2013. jan. 31. 16:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jan. 31. 17:27
 5/5 anonim válasza:
egy csésze kávé reggeleli előtt.
2013. nov. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!