A tejallergia kijöhet egyik napról a másikra?
A húgom (5 éves) már nagyon régóta iszik tejet és nem csak issza,vedeli is.Most azonban nagy piros foltok jöttek ki a bőrén.Az orvos azt mondta,hogy ételallergia,de senki nem tudja,mitől lehet,hiszen nem adtunk neki semmi új dolgot,mindössze azt,amit minden nap kapott.
Aki tud erről valamit,az segítsen!
Nekünk azt mondta a doki, hogy a kisgyerekkorban diagnosztizált tejfehérje allergia nagy valószínûséggel kinôhetô. Kemény a diéta, de az alagútnak sok esetben vége van 1-2-pár éven belül.
Az 1 évig tejet ivó, ma tejfehérjeallergiás kislány anyukája voltam.
Kedves utolsó! Kifejtenéd bôvebben? Tejfehérje allergia esetén mit érteszz méregtelenítés alatt? Az eliminációs diétát? Vagy mit?
Köszi. Az elôtted válaszoló voltam
Mindenféle autoimmun betelgsére értem. Tejfehérje allergiánál nemtudom konkrétan mi mehet végbe, most egy kicsit utánanéztem, de nem olyan egyszerü rátalálni mi is történik konkrétan.
Méregtelenitésnél elsősorban a méregtelenitöszervek tisztitására gondolok. Bár piciny gyermekeknél ez talán még annyira nem játszik.
Probléma lehet még a nehézfémek okozta elsavasodás.
Annyit tudok, hogya allergén reakció van, akkor az azt jelenti, hogy méregtől akar megszabadulni a szervezet. Olyan nem létezik hogy a szervezet "hülye" ezért túlreagálja a dolgokat.
A tejfehérje allergia (tehát nem a tejcukor) annak következménye, hogy a gyomorban valami ok miatt nem bomlik le a fehérje (ami igy eteti a bélflorát, ami tulburjánzik). A lebontás segitője/katalizátora a rennin enzim. Tehát ha tejfehérje allergiáról beszélünk akkor azt értjük alatta, hogy ennek az enzimnek a müködése akadályozva van.
Az enzimeket gátló anyagokat úgy hivják, hogy inhibitorok. Rennin inhibitor például a cink, a réz, és az ezüst.
Szerencsére egy olyan világban élünk hogy ezeket ki lehet tesztelni, és ki lehet vezetni a szervezetből.
Ezek alapján feltételezem, hogy a tejfehérje allergiát elődiézhetik bizonyos fémmérzgezések, mint például a cink, a réz, vagy az ezüstmérgezés.
Remélhetőleg ő már nem fog tejet inni. Ilyen szempontból előnyös az érzékenység. Rengeteg betegséget és problémát meg fog előzni (társaival szemben) azzal, hogy tejmentesen fog táplálkozni.
Igen, előjöhetnek hirtelen a kiütések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!