Lehet e károsító hatással az, ha a teafiltert sokáig áztatjuk?
Ha húsz percig áztatod úgyse fogod tudni meginni:
1) kihűl a teád
2) szétázik, kiszakad a filter
Én úgy hallottam, hogy ami ki akar oldódni az már az első 5 percben kioldódik. Javítsatok ki, ha tévedek!
5 válasz és 5 marhaság. Igazából nem is kérdésre válaszlatotok.
A helyes válasz: lehet neki káros hatása, még pedig a teafilter miatt!
Én magam nem hogy nem áztatom benne sokáig, hanem nem is használok filteres teát, 4 ok miatt is:
- rengeteg plusz szeméttel jár, környezetszennyezés
- a filter nélküli jóval olcsóbb
- tea főző fémtojás is létezik, tessék használni azt!
- a tea filter mérgező uretát gyantából készül! Ne halsz meg egyből tőle, de minden csak ne egészséges.
És minél tovább áztatod, nyilván annál több fog belőle a teába oldódni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Szoktam csinálni teatojásban is, de van olyan fajta, amit szeretünk és nem kapható,csak filteres formában.De most, hogy tudom miből készül a filter szerintem majd mindig felvágom és átteszem teatojásba.
A sok csersav gondolom azoknak nem tesz jót, akiknek sok a gyomorsavuk.
Köszönöm szépen még egyszer az informálást!
Még pontosabban klórral kifehérített papírból + formaldehid-uretát gyanta keverékéből van a teafilter és rákkeltő hatás van neki.
Alaposan körül kell nézni, mert nekem is van egy kedvenc teám, csak filteres változatát árulják sok helyen, míg végül csak találtam egy teljesen natúr változatát is.
A kávékhoz és teákhoz használt papír filterek CSAK papírból vannak.
Formaldehid-uretát gyanta??? A gyártósoron még nem is hallottak róla. Kapitális badarság!
A nem megfelelő körülmények között termesztett/betakarított tea (permetezőszer, műtrágya, közlekedés, ipari és lakossági szennyezés stb.)valamint néhány baktérium és gomba jelenthet inkább problémát.
De ezek is igen ritkán okoznak komoly panaszokat.
Már pedig lehet mérgező a teafilter! Olvasd el a fenti link tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!