Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan lehet felismerni a...

Hogyan lehet felismerni a margarin csomagolásán, hogy az hidrogénezéssel, vagy más eljárással készült?

Figyelt kérdés
"Korábban a margarinokat hidrogénezték – ezzel keményítették – amely valóban káros lehetett, ma már viszont erről sincs szó. Ezek a „zsírkeményítéssel” készített margarinok az egészségre káros ún. transzzsírsavakat is tartalmazhatnak, de ma már léteznek olyan margarinok, melyeket egyáltalán nem hidrogéneznek – főleg a drágább árfekvésben."
2013. jan. 21. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Sehonnan.
2013. jan. 21. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
Nem feltétlenül a drágább az egészségesebb! Érdemes figyelmesen elolvasni a margarin dobozán található összetevők listáját. Az Unilever margarinjainak transzzsírtartalma például 0.5% alatti, ami messze megfelel a WHO előírásainak, ráadásul nem is drágák.
2013. jan. 22. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden margarint hidrogénezéssel készítenek,a különbség abban van,hogy míg régen a transzzsírsav tartalom maximum 10% lehetett ez ma már maximum 1%

Azok a margarinok,amelyek szívbarát elnevezéssel vannak ellátva azok még ennél is kevesebb transz zsírsavat tartalmaznak,de olyan sajnos nincs amelyikben egyáltalán ne lenne.

2013. jan. 26. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:

Ezt sajnos rosszul tudod, ma már vannak olyan margarinok, amiket tényleg nem hidrogéneznek. Nekem több ember is ezt mondta. Van erről egy videó is a neten: [link]

Ezt amúgy azért tudják megtenni, mert a gyártás során eleve szilárd zsiradékokat használnak, így nem kell "megszilárdítani" őket hidrogénezéssel.

2013. jan. 30. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

[link]

Sajnos nem nyílik meg a link.

Ez a hibaüzenet: A cím nem volt érthető

A Firefox nem tudja, hogy kell ezt a címet megnyitni, mert a protokoll (videokhttp) nincs egyetlen programhoz sem hozzárendelve.

Lehet, hogy egyéb szoftvert kell telepítenie a cím megnyitásához.

2013. jan. 31. 09:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!