Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tetszik a gyomromnak...

Miért nem tetszik a gyomromnak a főtt kukorica?

Figyelt kérdés
Az egyik kedvenc nyári csemegém a főtt kukorica, valahogy mégsem tölt el boldogsággal a fogyasztása. Tavaly napi szinten megettem két három csővel is, és semmi bajom nem volt tőle. Idén ez még csak a harmadik, de az utána következő nap egyszerűen rémálom! Jobb mint egy gyomor mosás. Létezik az, hogy hirtelen "érzékeny" lettem rá és kész? Lehet ellene tenni valamit, vagy törődjek bele, és egyszerűen ne egyek kukoricát? Másnál is előfordul hasonló valamilyen étellel?
2009. aug. 30. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy nem a kukorica a hibás? Nekem is volt ilyen több étellel is,pl kakaós szaloncukor,stb:) Vannak,amiket még mindig nem bírok,pedig régen szerettem. Vagy lehet,hogy a kukorica volt rossz,vagy rosszul megfőzve.
2009. aug. 30. 10:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem tudom, három külön főzésből származtak és egyszer anyu, egyszer mamám, egyszer strandos kukorica volt. Fogalmam sincs most mi van, de remélem jövőnyárra elmúlik:D
2009. aug. 30. 10:53
 3/5 anonim válasza:

Nem mindegy milyen kukoricát eszel!

Ha a kukorica apró szemű, zsenge, tejes, friss, tehát ha a körmödet a vastagabbik végén, egy nagyobb szembe belenyomva csak úgy fröccsenik a nedvesség belőle, nem lehet gond, ja és ha piacon a falusi "Józsi bácsitól" veszed rendszeresen minden évben, mert az még bió.

Ha a gyanusan szép, nagy szemű, tetszetős, bizonytalan eredetü, TAKARMÁNY kukoricát választod, amit lehet, hogy már génmanipulációval, (klónozással) állítottak elő, ezekkel bár mi előfordulhat.

2009. aug. 30. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:

lehet hogy kialakult nálad keresztallergia.

Mint pl én a parlagfűre vagyok ( többek közt ) és ami abban a szezonban van gyümölcs is kiválthat allergiás reakciót, ez a keresztallergia. Nézz utána neten. Én a nyáron termő nem üvegházas paritól kiütéseket kapok, de csak tavaly óta.

2009. aug. 30. 12:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Ha itthon főzünk kukoricát az minden esetben falusi. Nagyszüleimtől szoktunk hozni, így volt ez tavaly is, azelőtt is, ebben nem történt változás, viszont nagyon sajnálom hogy így van, hisz egyszerűen imádom :(
2009. aug. 31. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!