Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi két szem multivitamin sok?

Napi két szem multivitamin sok?

Figyelt kérdés
Egy reggel egy késődélután.
2013. jan. 13. 16:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha napi 1 multivitamin az adag, akkor igen, sok. Nem véletlen, hogy napi egyet kell belőle bevenni. Ahhoz, hogy kifejtse a hatását, ahhoz elég 1 is naponta. Amúgy is a kúra végén fognak teljesen feltöltődni a vitaminraktárak.
2013. jan. 13. 16:21
 2/14 anonim ***** válasza:
Annak tűnik, de ha teszkós akkor annyira nem para. Huzamosabb ideig nemkéne.
2013. jan. 13. 16:25
 3/14 anonim ***** válasza:

Mi van? A multivitamin? Kúra? Miről beszéltek? A vitamint nem kúraszerűen kell szedni. Az épp olyan alap, mint a fehérje, zsír, szénhidrát. A vízben oldódó vitaminokból sosem fog feltöltődni a szervezet raktára, mivel azokat nem tárolja. A felesleg a következő vizelettel távozik.

Mindenkinek, mindennap szüksége van rájuk. Nyugodtan szedhetsz 4-et is, mivel sejtésem szerint nem Animal Pak-et szedsz. Ez esetben pedig macskaadagról beszélünk, aminek szedése a javasoltnál többszörös mennyiségben is veszélytelen. Nézd meg a címkéjén, hogy mennyi C vitamin van benne például és gondolkozz el azon, hogy a C vitamin tabletták általában 500-1000 mg aszkorbinsavat tartalmaznak tablettánként, ami egy adag és teljesen normális, sőt szerintem kevés is.

Azzal, hogy egymástól távoli időpontban szedted be, pedig a legjobban jártál el, mivel újra pótoltad, amit a vizelettel veszítettél a fentebb említett típusból.

Jól csinálod, csak így tovább. Mehet napi 4 is, reggel, délben, délután, este.

2013. jan. 13. 17:31
 4/14 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én egy olyan multivitaminról beszélek, amelyikből egy dobozban 45 szem van, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a 45 szem elfogyása után feltöltődnek a vitaminraktárak. Akkor szoktam szedni, ha le van gyengülve az immunrendszerem és fel akarom erősíteni. 1 doboz elég szokott lenni, nem kell állandóan szedni, de van aki állandóan szed vitamint. És ebből 1 nap 1 szemet lehet csak bevenni. Rá van írva a tájékoztatójára.

2013. jan. 13. 17:34
 5/14 anonim ***** válasza:

Lemaradt, hogy tartalmaz még nyomelemeket és jótékony bélbaktériumokat. És annyit tartalmaz ezekből az összetevőkből, amennyire egy embernek 1 nap szüksége van.

Megnézném, aki ebből 4-et bevenne.

2013. jan. 13. 17:38
 6/14 anonim ***** válasza:

Én vágom, amit mondasz, de te nem érted azt, amit én próbálok. Akármi van ráírva, kizárólag a felelősség kizárása miatt van. Ők egy olyan mennyiséget határoznak meg, ami tuti-ezer-de biztos, hogy nem fog problémát okozni, de nem jelenti azt, hogy ha ennél többet szedsz, akkor igen. Ráadásul csak a hivatalos javasolt mennyiségek alapján határozzák meg, amik naponta megdőlnek és országonként is eltérhetnek.

Vegyük például azt, hogy egy 90 kg-os aktív fizikai életet élő férfi szedi ezt a cuccost, a kérdező pedig teszem azt egy 18 éves iskolás srác. Nem ugyanannyi vitaminra lesz szükségük, de a gyártó nem tér ki mindenkire, csak a legalacsonyabb értéket írja rá, mert az a legkisebbnek sem árt. Teccik érteni?

A másik pedig az, hogy vitamin nem azért kell, mert hideg van, vagy legyengült az immunrendszered. Ez nem gyógyszer. Megelőző jelleggel, folyamatosan kell szedni vagyis bejuttatni (lehet zöldség, gyümölcs formájában is) ahhoz, hogy elkerüld azt, amiért te elkezded igazából szedni. Ez a testednek nem túl jó, hogy te csak akkor foglalkozol vele, ha baj van vagy közeleg. Ez olyan, mint szex után gumit húzni. Nincs túl sok értelme, de a második menetben már segít ha lesz... Előtte kell és akkor nincs probléma.

2013. jan. 13. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy nem minden vitamin(felesleg) választódik ki vizelettel (mint pl a C).
2013. jan. 13. 17:51
 8/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tudom honnan vágod ennyire az összetevőket. A kérdező rohadtul nem írt gyártót vagy terméket. A multivitamin csak egy gyűjtőnév ezekre a kiegészítőkre. Mindjárt azt is megmondod, hogy ginseng kivonat 60 mg van benne.
2013. jan. 13. 17:52
 9/14 anonim ***** válasza:

C VITAMIN:

"A napi szükséglet minimuma 45–80 mg/nap körül van. Ajánlott mennyisége hivatalosan 60–90 mg, de erről viták a mai napig folynak. Több orvos szerint is érdemes túllépni az ajánlott bevitelt, akár 750 mg-ig, azonban efölött megnő a vesekő vagy a magas húgysavszint kialakulásának kockázata. Bár gyakran javallott (részben Linnus Pauling munkáinak eredményeként) megfázás esetén nagyobb adagok bevétele és anekdoták igen gyors gyógyulásról számolnak be, a megbízható kutatások azt mutatják, hogy a megemelt dózisok hatása teljesen bizonytalan, és gyakran nincs több hatásuk, mint a placebónak.

Egyes vélemények szerint a túladagolás (BÁR A FELESLEG A VIZELETTEL TÁVOZIK) elsavanyítja a vizeletet, illetve megnövelheti a húgykő, pl. a vesekő kialakulásának esélyét és hasmenést is okozhat. A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme az egyik fajta húgykőnek."

Tehát semmi nincs igazolva. A dohányzás káros hatásai igen, mégis mindenki belesz*rik. A vitamintól pedig úgy félnek, mint a tűztől és mégis rengeteg beteg van évente akik semmilyen vírusnak nem tudnak ellenállni. Akkor most hogyisvanez? Féljünk, f*ssunk és cigizzünk inkább? Ugyanannyi vesekővel küzdő ember van nagy dózisú vitaminszedés nélkül is. Az én nagymamám például azt sem tudja mi az a vitamintabletta mégis vesekővel került kórházba. Számomra nem indokolt a félelem. A tüdőráktól jobban tartanék, ha dohányozi akarnék, de nem akarok. Mindenki maga dönt. Itt vannak az érvek, ellenérvek és a kérdező majd eldönti.

2013. jan. 13. 18:00
 10/14 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tudom honnan vágod ennyire az összetevőket. A kérdező rohadtul nem írt gyártót vagy terméket.

A saját vitaminom összetevőire gondolsz? Rá van írva a tájékoztatóra és tudok olvasni!

A válaszomban pedig azt írtam, hogy ha OLYAN multivitaminja van, amiből a napi adag 1 szem, akkor a kettő sok! Sajnálom, ha szelektálva olvasol!

Amúgy meg hiába okoskodsz, te sem tudod, hogy milyen vitamint szed a kérdező, mégis oltod, hogy nyugodtan akár 4-et is bevehet!

Egyébként írod, hogy minden embernek más a testsúlya, más mennyiségre lehet szüksége. Ez igaz. Még sincs a tájékoztatón súly szerint feltüntetve az adag, tehát ha 1 a napi adag, nem fogok 4-et bevenni.

Amelyik meg olyan készítmény, hogy többet lehet bevenni, abból meg vegyenek be többet.

2013. jan. 13. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!