Paleo mellett hígabb széklet mitől lehet?
Nem feltételen hasmenés, de lényegesen hígabb a normálisnál? Nem okoz úgymond gondot, de érdekel mitől lehet.
Lehetőleg paleosok válaszat várnám :-), nem pedig fórum betyárokét!
Nekem a paleo kenyerektől megy a hasam, nem bírom a magliszteket.
Ha valaki megkínál paleo sütivel, veszek egy kis szeletet, nem lesz bajom, de magamnak nem igazán sütök ilyeneket, mert kicsit nagyobb mennyiség már rendesen a wc-hez szegez. :(
És ha eszem pár szem diót vagy mandulát, attól nem lesz bajom, de egyszer megettem kb. olyan 10-15dkg dióbelet és olyan hascsikarást majd hasmenést kaptam amit nem kívánok senkinek.
(nálam a sok kókusz vagy mák fogyasztás is kiváltja ezt)
Zöldséget, gyümölcsöt és húst tudok enni, egymással kombinálva is, nem okoz gondot.
Szerintem őseink sem ették a magvakat kilószámra, max. bekaptam pár szemet vadászat közben ha útba esett egy diófa, vagy gyűjtögettek ínségesebb időkre. :D (jó, tudom, hogy ez valójában nem ősember-diéta, de lehet benne vmi :P)
A vashiányom is csak akkor rendeződött, amikor már paleo kenyereket sem ettem, tehát azok sem jók nagyobb mennyiségben. Próbáld ki anélkül, hátha jobb lesz. :)
Szia kedves utolsó!
Milyen hiánya lett?
Alultáplált volt? Túl sokat fogyott?
Érdekelne ez pontosabban, ha van infód...köszi!
Kedves Kérdező!
Nekem a magbaváló barack szezonjában volt olyan tünetem, ami Neked, de ez nem volt kellemetlen, sőt megerőltetés nélkül "végeztem a dolgom", ha szabad ilyet mondani. Most a téli időszak végeztével és a tavaszi kezdetével kicsit masszívabb a trónolás és, ha kicsit eltévelyedem anyu hangyányi glutént tartalmazó diós kosarától, sajna rögtön észreveszem. Az előttem válaszólóval (magvak és cink, magnézium stb hiány) nem értek egyet, Ő is azok táborát gyarapítja, akik esetleg hallottak ezt-azt, de érdemben szinte semmit nem tud a paleolit táplálkozásról. Figyeld meg a tested reakcióit, ha valami "újat" eszel, mert másként reagálunk egyes táplálékokra. A paleós étkezés az egészségről szól, ez tényleg egy életmód, nem fogyókúra. Visszatérve a hígabb székletre, ha ez nem zavaró, akkor fogd úgy fel, hogy "csak kirakod a csomagot" és már mehetsz is a dolgodra. :-)
Nekem az átlagosnál érzékenyebb gyomrom van, azonnal megérzem, ha "bűnözgetek", de azért néha elcsábulok. Még az eszembe jutott, hogy a nyírfacukortól volt hasmenésem az elején, az eritritet még nem próbáltam.
Magamról, 2012 augusztusának a végén kezdtem így táplálkozni, (97,1 kg, 176cm, férfi, macsósnak gondoltam magam, vastag kar, széles hát de rohadtul fájtak az izületeim) kb két hónap alatt ledobtam egy 10-est, kicsit beesett lett az arcom, a bőrömet nem töltötte ki a testem rendesen, de mára - még minusz 2 kg - teljesen korrekt külsőt öltöttem. 45 éves leszek nyáron, ruhában úgy nézek ki, mint egy "férfi maneken". Az általános terhelhetőségem jobb, mint 20-25 éves koromban, és csak egyre jobb lesz.
Próbálj meg több fórumon érdeklődni a problémádról, ne szégyelld, kultúrált emberek nem fognak úgy leszólni, mint az átlag magyar. Üdv Neked!
Kedves zebra zoltán!
Köszi .-), örülök, hogy jól érzed magad :-)...mert én is.
Kedves # 21/25 és #22,
Itt van a kutya elásva...egyszercsak undrot kaptam a paleo kenyerektől és a vele járó munkától...2-3 hónapja már nem sütök és mi történt ezzel párhuzamosan?
Elmúlt a hasmenésem...
Egyértelműen a kenyér okozta, nagyon durva...
A paleo sütiktől semmi bajom /nyílván ritkán eszek/, meg a magoktól sem önmagában...de abból sem tudok egy tonnát megenni egyszerre :-).
Szóval báj báj paleo kenyér, nem fogsz hiányozni...egyébként is borzasztó az íze :-D!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!